16.1 C
Athens
12.3 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Ζαρούλια στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Η δίωξη μου είναι πολιτική, έμαθα για τη δολοφονία την επόμενη ημέρα


    Για πολιτική δίωξή της έκανε σήμερα λόγο στην απολογία της στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η κατηγορουμένη Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του Γενικού Γραμματέα Νίκου Μιχαλολιάκου. Η κ. Ζαρούλια ήταν ιδιαίτερα σύντομη στην απολογία της, την οποία ξεκίνησε ως εξής: “Πως είναι δυνατόν να εξέλεξε ο ελληνικός λαός διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης; Είναι πολιτική δίωξη αυτό μόνο έχω να πω. Είμαι δεν είμαι μέλος τί νας πω; Είναι ο σύζυγός μου Γενικός Γραμματέας και τον στηρίζω”.
    Η κ. Ζαρούλια δέχθηκε ερωτήσεις από την έδρα για τις ομιλίες της, όπου έκανε αναφορές στα “παιδιά με τα τα μαύρα”, για τη γνώση της σχετικά με τα γεγονότα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αλλά και για τις αναφορές της σε μετανάστες και αλλοδαπούς.
    “Τέσσερις με πέντε ομιλίες έκανα και πολλές σας λέω. Είχα το παιδί μου να μεγαλώσω, δε συμμετείχα”, είπε η κ. Ζαρούλια και υποστήριξε ότι είπε για τα “παιδιά με τα μαύρα” διότι έκανε μια ομιλία και από κάτω είδε κόσμο με μαύρα. “Ξέρετε αυτοσχεδιάζουμε και εμείς στις ομιλίες. Πάντως και τώρα στη γειτονιά μου βλέπω πολλά παιδιά με μαύρα και δεν έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή”, είπε η κατηγορουμένη
    Η ίδια ανέφερε ότι έμαθε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την επόμενη ημέρα το μεσημέρι. “Εμένα πήραν τηλέφωνο από τα γραφεία και μου είπαν τι έγινε. Ήταν το μεσημέρι της επόμενης ημέρας” ανέφερε χαρακτηριστικά.
    Ενδεικτικός είναι ο εξής διάλογος που έλαβε χώρα στο δικαστήριο μεταξύ της πρόεδρου και της κ. Ζαρούλια:
    Πρόεδρος: Τι θέση έχετε για τους αλλοδαπούς;
    Κατηγορουμένη: Η θέση μου για τους αλλοδαπούς είναι η ίδια με το νόμο. Όποιος είναι παράνομος να απελαθεί. Έχει καταργηθεί ο νόμος;
    Πρόεδρος: Αυτό δικαιολογεί το χαρακτηρισμό υπάνθρωπος;
    Κατηγορουμένη: Ο χαρακτηρισμός θα πήγαινε σε όποιον κάνει εγκλήματα ασχέτως χρώματος και φυλής. Όταν βιάζεις και σκοτώνεις για να πάρεις μια κάμερα είσαι υπάνθρωπος είτε είσαι Πορτογάλος, είτε Άγγλος ή Γερμανός.
    Πρόεδρος: Έχετε πει ότι φέρνουν αρρώστιες;
    Κατηγορουμένη: Αλήθεια δεν είναι; Δεν ήρθαν αρρώστιες που έχουν εξαλειφθεί; Οι φυλακές δεν είναι γεμάτες αλλοδαπούς; Δεν έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών στις φυλακές;
    Πρόεδρος: Τα παιδιά με τα μαύρα που είχατε πει σε ομιλία σας ποια ήταν;
    Κατηγορουμένη: Ε, τα έβλεπα μπροστά μου σε μια ομιλία μου και το είπα σαν ατάκα. Αυτοσχεδιάζουμε καμία φορά στις ομιλίες. Είχα άγχος, ήμουν πρόχειρη.
    Ακόμη κατά την απολογία της η σύζυγος του Ν. Μιχαλολιάκου υποστήριξε ότι από το 1980 και μετά έχουν χρεωθεί πολλές υποθέσεις σε ανθρώπους της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι αθωώθηκαν ή δεν ήταν καν μέλη της οργάνωσης.
    Η απολογία Γρέγου
    Νωρίτερα, στο δικαστήριο είχε απολογηθεί ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για πολιτική δίωξη σε βάρος του, επειδή όπως είπε εξελέγη βουλευτής του 2012. “Θεωρώ ότι και σήμερα η Χρυσή Αυγή είναι ο μόνος πατριωτικός φορέας” είπε ο κατηγορούμενος υποστηρίζοντας και εκείνος σε ό,τι αφορά στους μετανάστες ότι όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα θα πρέπει να απελαύνονται.
    “Αποβράσματα και σκουπίδια θα αποκαλούσα τους παιδεραστές και τους εμπόρους ναρκωτικών όχι τους μετανάστες. Δεν προέτρεπα σε βίαιες ενέργειες δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, δεν συνάδει με το ήθος μου” είπε ο κατηγορούμενος.
    Πρόεδρος: Πότε μάθατε για την ανθρωποκτονία Φύσσα;
    Κατηγορούμενος: Ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ, δυο ημέρες μετά. Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα γεγονότα στην Αθήνα. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε. Άλλοι έλεγαν για συμπλοκή μεταξύ ομάδων άλλοι για διένεξη. Μέχρι σήμερα δεν έχω ξεκαθαρίσει τι έγινε.
    Στη συνέχεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος βουλευτής επισήμανε ότι το διάστημα εκείνο η Χρυσή Αυγή ήταν σε “τρομερή άνοδο” και πολλές φορές τότε, γίνονταν, “προβοκάτσιες”.
    Ο ίδιος χαρακτήρισε υπερβολές των ΜΜΕ τις αναφορές τους για επιθέσεις της Χρυσής Αυγής:
    “Και ο Ν. Μιχαλολιάκος και εμείς οι βουλευτές καταδικάζουμε κάθε βίαιη ενέργεια” είπε ο κατηγορούμενος για να επισημάνει στη συνέχεια πως για επιθέσεις σε βάρος της Χρυσής Αυγής, “όπως για τη δολοφονία των υποστηρικτών της Φουντούλη και Καπελώνη δεν συνελλήφθη ποτέ κανείς”.
    Ερωτηθείς από την έδρα για την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας Φύσσα που ανέλαβε ο Ν. Μιχαλολιάκος, ο πρώην βουλευτής είπε; Με ξένισε αρκετά η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας Φύσσα από τον Μιχαλολιάκο. Μας κόστισε. Είπε ο κ. Μιχαλολιάκος για τη πολιτική ευθύνη και μετά χρεώθηκαμε εμείς την ποινική. Εννοούσε ότι αυτό το έγκλημα που έγινε (η δολοφονία Φύσσα) το χρεωθήκαμε πολιτικά εμείς”.
    Ακόμη, ο κατηγορούμενος βουλευτής έκανε λόγο για σκευωρία που στήθηκε από “συγκεκριμένους κύκλους” για να σταματήσει η άνοδος της Χρυσής Αυγής και να οδηγήσουν τα στελέχη της σε δίκη.
    Έδρα: Έχουμε μια δολοφονία. Ποιοί είναι οι κύκλοι που ώθησαν τον Ρουπακιά σε αυτή την ενέργεια;
    Κατηγορούμενος: Δεν σημαίνει ότι επειδή ένας υποστηρικτής έκανε ένα έγκλημα ένα ολόκληρο κόμμα θα οδηγείται σε δίκη. Οι τελευταίοι που θα θέλαμε κάτι τέτοιο ήμασταν εμείς, Είχαμε τρομερή άνοδο. Στις εκδηλώσεις λέγαμε πάντα “προσοχή για προβοκάτσια”.
    Έδρα: Δηλαδή ο Ρουπακιάς πήρε εντολή από κάποιους;
    Κατηγορούμενος: Να πήρε εντολή από στέλεχος της Χρυσής Αυγής δεν υπάρχει περίπτωση. Όταν λέω σκευωρία, μιλάω ότι στήθηκε εντός και εκτός Ελλάδας. Μας το λέγανε ότι κάτι θα γίνει. Η κυβέρνηση του Σαμαρά δεν μπορούσε να ανεχθεί ότι δείχναμε ότι θα γινόμασταν αντιπολίτευση.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ