ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος θα «κρύψει» έγγραφα και μαρτυρίες από την έρευνα για τον Τραμπ

Newsroom L&O 08-10-2019 23:21
ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος θα «κρύψει» έγγραφα και μαρτυρίες από την έρευνα για τον Τραμπ
Σε επιστολή που προτίθεται να στείλει στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, ο Λευκός Οίκος θα διατυπώσει ανησυχίες σχετικά με τη διαδικασία

Ο Λευκός Οίκος αναμένεται σήμερα να κάνει γνωστό στους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο ότι θα ασκήσει τα προνόμιά του για να μην κοινοποιήσει ορισμένες μαρτυρίες και έγγραφα στην έρευνα της Βουλής των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του προέδρου, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή.

Σε επιστολή που προτίθεται να στείλει στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, ο Λευκός Οίκος θα διατυπώσει ανησυχίες σχετικά με τη διαδικασία και τις διεργασίες που ακολουθούν οι Δημοκρατικοί συνεχίζοντας την έρευνά τους και θα επικαλεστεί παρατυπίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Λευκός Οίκος αναμένεται επίσης να αναφέρει ότι η έρευνα δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, τόνισε η πηγή.

Ο Ρούντι Τζουλιάνι δεν θα συνεργαστεί στην έρευνα

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα συνεργαστεί στην έρευνα για την παραπομπή του προέδρου που διενεργεί η Βουλή των Αντιπροσώπων και δεν μπορεί να φανταστεί ότι κάποιος στην κυβέρνηση Τραμπ θα συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς που διεξάγουν την έρευνα, γράφει σήμερα η Washington Post.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας Ρεπουμπλικανός Λίντσεϊ Γκρέιαμ δήλωσε σήμερα ότι θα καλέσει τον Τζουλιάνι να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής του.

Η Post γράφει ότι ο Γκρέιαμ «ενδιαφέρεται πολύ» να γίνει δεκτή η πρόταση, αλλά ότι υπάρχουν πολλά νομικά ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo