Τσίπρας σε Βουλή για Novartis: Δυο φορές δειλός ο Μητσοτάκης - Δεν έχει το σθένος να παραπέμψει κι εμένα

Newsroom L&O 08-10-2019 20:45
Τσίπρας σε Βουλή για Novartis: Δυο φορές δειλός ο Μητσοτάκης - Δεν έχει το σθένος να παραπέμψει κι εμένα
Σχολιάζοντας δηκτικά τα άδεια κυβερνητικά έδρανα, τόνισε ότι «δεν έχει κανείς τα κότσια να βρίσκεται στα υπουργικά έδρανα. (…) Το έβαλαν στα πόδια. Αποδεικνύεται πως είναι και ρεβανσιστές και δειλοί ταυτόχρονα»

Όπως ήταν αναμενόμενο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης στη συζήτηση στη Βουή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε «διπλά δειλό» τον κ. Μητσοτάκη και κάλεσε την κυβερνητική πλειοψηφία να παραπέμψει και τον ίδιο σε προανακριτική επιτροπή εκτός από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης.

Σχολιάζοντας δηκτικά τα άδεια κυβερνητικά έδρανα, τόνισε ότι «δεν έχει κανείς τα κότσια να βρίσκεται στα υπουργικά έδρανα. (…) Το έβαλαν στα πόδια. Αποδεικνύεται πως είναι και ρεβανσιστές και δειλοί ταυτόχρονα. Κάνετε προανακριτική σε βάρος κάποιου υπουργού γιατί είχε το θράσος να διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis, το σκάνδαλο της υπερτιμολόγησης της τιμής του φαρμάκου, σε μία περίοδο που κυβερνούσαν οι δικές σας κυβερνήσεις».

Κλιμακώνοντας τα πυρά του κατά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε απευθυνόμενος προς την πλειοψηφία: «Κατηγορείτε λοιπόν τον πολιτικό σας αντίπαλο επειδή είχε το μέγα θράσος να μην κουκουλώσει τις δικές σας τις πομπές. Και αυτό είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία. Όλοι κατά καιρούς κάνουμε χρήση της παροιμίας ''φωνάζει ο κλέφτης'', αλλά για πρώτη φορά εσείς κάνετε πράξη την απόπειρα να φοβίσετε το νοικοκύρη και μάλιστα με ειδικά δικαστήρια. Καμία άλλη κυβέρνηση δε το αποτόλμησε αυτό. Και μάλιστα ενώ η υπόθεση είναι ακόμη ανοιχτή. Με εν εξελίξει ποινική δίωξη σε ένα πρώην υπουργό και υπό διερεύνηση για άλλους δυο ακόμη».

«Δε μιλάμε δηλαδή για μια υπόθεση που τελεσιδίκησε, σας βρήκε αθώους και σας πνίγει το δίκιο. Μιλάμε για μια υπόθεση που η διερεύνηση από τη δικαιοσύνη είναι εν εξελίξει. Και εσείς προκειμένου να τη προλάβετε. Προκειμένου να τη κουκουλώσετε. Προκειμένου να τρομοκρατήσετε τους δικαστές, στήνετε ειδικά δικαστήρια αξιοποιώντας τη πλειοψηφία που έχετε στη Βουλή», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Αλλά την ώρα που διαπράττετε αυτή τη μέγιστη προσβολή και βαναυσότητα απέναντι στη δικαιοσύνη. Την ώρα που διαπράττετε τη μέγιστη βαναυσότητα απέναντι στο ίδιο το πολικό σύστημα, γιατί συνειδητά ποινικοποιείτε τη πολιτική ζωή στοχοποιώντας τον πολιτικό σας αντίπαλο όχι με στοιχεία, αλλά επειδή είχε το πολιτικό θάρρος να  σας ελέγξει. Την ώρα αυτή, λοιπόν, τη κρίσιμη τη κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια… Λυπάμαι που θα σας το πω, αλλά πρόκειται για τον πιο δειλό ρεβανσισμό στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου».

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως η απουσία του κ. Μητσοτάκη από τα έδρανα συνιστά «μέγιστη πολιτική δειλία». Και αυτό, γιατί όπως είπε, «είχε τη στοιχειώδη υποχρέωση να ήταν εδώ για να ακούσει αυτόν που εδώ και μήνες κατονομάζει ως Ρασπούτιν. Και να αναλάβει την ευθύνη που τον οδηγεί χωρίς στοιχεία σε μια διαδικασία πολιτικού ρεβανσισμού».

«Να παραπέμπει και μένα ο κ. Μητσοτάκης»
Κάλεσε επίσης τον κ. Μητσοτάκη να παραπέμπει εκτός από τον κ. Παπαγγελόπουλο και τον ίδιο: «Και αν είναι μία φορά δειλός ο κος Μητσοτάκης γιατί παραπέμπει το Παπαγγελόπουλο κάνοντας το χατίρι του κου Σαμαρά. Είναι δυο φορές δειλός, γιατί δεν έχει το σθένος να παραπέμψει κι εμένα. Άντε και την έστησε λοιπόν τη σκευωρία ο Παπαγγελόπουλος; Πώς την έστησε; Μόνος του; Για ποιο προσωπικό όφελος; Εκτός αν θέλετε να αποδείξετε ότι ο Παπαγγελόπουλος είχε προσωπικές διαφορές με το Γεωργιάδη και το Λοβέρδο;»

«Λέτε ότι έστησε πολιτική δίωξη και σκευωρία προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του και ενάντια στη ΝΔ. Αυτό δε λέτε; Και ποιος ήταν ο Πρωθυπουργός ; Γιατί τον εξαιρείτε; Μήπως σας έπιασε ο πόνος, η μεγαθυμία και ο πολιτικός πολιτισμός; Για να γλιτώσετε το πολιτικό διασυρμό και το διεθνή εξευτελισμό. Για αυτό και με εξαιρείτε. Και αυτή σας η στάση, σας η επιλογή, αυτή η διπλή δειλία, σας καθιστά ακόμη πιο αναξιόπιστους και φαιδρούς στα μάτια της κοινής γνώμης, ακόμη και των ίδιων των ψηφοφόρων σας».

«Παρότι, όμως, δεν στραφήκατε εναντίον μου προσωπικά, στρέφεστε εναντίον μου πολιτικά. Διότι στην ουσία το πρόβλημά σας δεν είναι ο Παπαγγελόπουλος. Ο Παπαγγελόπουλος είναι το εξιλαστήριο θύμα. Το πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ. Και το μέτωπο κατά της διαφθοράς που συγκροτήθηκε από την κυβέρνησή μας, για να εκφράσει ένα ευρύτερο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για διαφάνεια, κράτος δικαίου, δικαιώματα  αλλά και αληθινή δικαιοσύνη στη χώρα μας», είπε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας.

Τι εστί σκάνδαλο Novartis
Ο κ. Τσίπρας, υπογράμμισε πως η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή, «θα είναι μια ευκαιρία για να μάθει και ο τελευταίος έλληνας πολίτης, πώς στήθηκε αυτός ο άθλιος μηχανισμός που είχε ως αποτέλεσμα, εν μέσω της κρίσης, όταν του κόβατε μισθούς και συντάξεις, να τον αναγκάζετε να πληρώνει πανάκριβα τα φάρμακά του. Γιατί όσες φορές και να γράψετε και να προφέρετε τη λέξη σκευωρία. Δε θα καταφέρετε να μας κάνετε να ξεχάσουμε ποιο είναι το σκάνδαλο. Και δε ξέρω αν το έχετε καταλάβει, με την επιλογή σας να κάνετε προανακριτική, μάλλον το αντίθετο θα καταφέρετε».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως η κυβέρνηση δεν μιλάει για τη Novartis, γιατί έχει «λερωμένη τη φωλιά της». «Προκειμένου να μη μιλάμε για το φόνο, μας βάζετε να μιλάμε για τον σκευωρό, τον Παπαγγελόπουλο. Ο οποίος είναι και Ρασπούτιν ταυτόχρονα. Αλλά ομολογώ ότι όταν τον γνώρισα, δεν του το χα ότι έχει τόσο μεγάλες και υπερφυσικές δυνατότητες όπως ο Ρασπούτιν. Δεν του το χα επίσης ότι μπορούσε να στήσει ακόμη και το FBI».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo