Σύσκεψη για τα ρέματα της Αττικής υπό τον Γ. Πατούλη με τη συμμετοχή του Ν. Χαρδαλιά

Newsroom L&O 08-10-2019 20:20
Σύσκεψη για τα ρέματα της Αττικής υπό τον Γ. Πατούλη με τη συμμετοχή του Ν. Χαρδαλιά
Ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά

Η άμεση ολοκλήρωση των προληπτικών δράσεων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής και γενικότερα ο συντονισμός και η οργάνωση των εμπλεκόμενων φορέων για την προστασία από φυσικές καταστροφές, εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη στην περιφέρεια Αττικής, με τη συμμετοχή του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, των αντιπεριφερειαρχών και στελεχών των δύο φορέων.

Ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό «να βρίσκονται σε τέτοιες θέσεις ευθύνης άνθρωποι που έχουν αποδείξει έμπρακτα την αποτελεσματικότητά τους».

Αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των αντιπλημμυρικών έργων και την χρηματοδότηση ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης. Ζήτησε από τους αντιπεριφερειάρχες να παρακολουθούν την πορεία υλοποίησης των έργων και του καθαρισμού των ρεμάτων και όπου υπάρχουν προβλήματα «να καταγραφούν και να διερευνηθούν άμεσα οι δυνατότητες επίλυσής τους».

Χαρακτήρισε «αναγκαία» τη στενή συνεργασία αυτοδιοίκησης και κεντρικής διοίκησης, τονίζοντας ότι «οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο μέτρο που τους αναλογεί» και πως υποχρέωση των δήμων είναι «να προχωρήσουν έγκαιρα στον καθαρισμό των φρεατίων».

Σημειώνεται ότι η περιφέρεια Αττικής, είχε αποφασίσει τη δημιουργία παρατηρητηρίου επικινδυνότητας ρεμάτων και τη σύσταση εργολαβίας «Επικινδυνότητας και Άμεσης Παρέμβασης», η οποία θα επιλαμβάνεται προβλημάτων όπου απαιτείται άμεση αντιμετώπιση σε όλη τη γεωγραφική επικράτεια της περιφέρειας Αττικής. Επίσης, προγραμματίζει την αύξηση των εργολαβιών και της αστυνόμευσης - έλεγχο αποφυγής απόρριψης μπαζών σε ρέματα, ενώ προχωρεί στην χαρτογράφηση τους.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας σε περιπτώσεις εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων και με εισήγηση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ειδική καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo