Παιδοκτονία στην Πετρούπολη: Τη μετατροπή της κατηγορίας για τη 19χρονη ζήτησε ο εισαγγελέας

Newsroom L&O 07-10-2019 14:53
Παιδοκτονία στην Πετρούπολη: Τη μετατροπή της κατηγορίας για τη 19χρονη ζήτησε ο εισαγγελέας
Ο εισαγγελικός λειτουργός αφού ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε παιδοκτονία για τη 19χρονη -το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται με μικρότερη ποινή- τόνισε, αντίθετα, ότι η κατηγορία της ανθρωποκτονίας που βαρύνει τη μητέρα της κατηγορουμένης θα πρέπει να παραμείνει η ίδια

Να μετατραπεί η κατηγορία που βαρύνει τη 19χρονη από την Πετρούπολη από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε παιδοκτονία, ζήτησε σήμερα ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ενώπιον του οποίου δικάζεται η νεαρή γυναίκα μαζί με τη μητέρα της, κατηγορούμενη για τη δολοφονία του μόλις ολίγων ωρών βρέφους της.

Το έγκλημα είχε λάβει χώρα τον Φεβρουάριο του 2018 στην Πετρούπολη και είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, καθώς το παιδί βρέθηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων της περιοχής.

Κατά την αγόρευσή του στο δικαστήριο, ο εισαγγελικός λειτουργός αφού ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε παιδοκτονία για τη 19χρονη -το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται με μικρότερη ποινή-  τόνισε, αντίθετα, ότι η κατηγορία της ανθρωποκτονίας που βαρύνει τη μητέρα της κατηγορουμένης θα πρέπει να παραμείνει η ίδια.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει στην 19χρονη το ελαφρυντικό της  μετεφηβικής ηλικίας. Μεταξύ άλλων, στη  σχετική τοποθέτησή του προς το δικαστήριο ο εισαγγελέας ανέφερε για τις δυο κατηγορούμενες: «Προφανώς και δεν γέννησε μόνη της (σ.σ. η 19χρονη). Μαζί το συναποφάσισαν. Θεωρώ απολύτως ψευδές ότι γέννησε μόνη της και έπνιξε το παιδί της μόνη της. Βλέπω μια κοπέλα που δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και ακόμη και σήμερα κρατιέται από τη μάνα της. Όμως εκείνη δεν βοηθάει το παιδί της. Είναι δυνατόν  να μην άκουσε το κλάμα του μωρού;  Και αντί να της πει τι κάνεις, πήρε το παιδί και το πέταξε; Η μητέρα είχε τη γνώση και παρ' όλα αυτά δεν σταμάτησε την κόρη της. Μετά πήγε και πέταξε το μωρό».

Στο δικαστήριο μετά την 19χρονη απολογήθηκε  νωρίτερα σήμερα και η μητέρα της, η οποία μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως δεν είχε καταλάβει ότι η κόρη της ήταν έγκυος. Μάλιστα, όπως ανέφερε όταν είδε μέσα στο μπάνιο την κόρη της να αιμορραγεί, πίστεψε ότι έχει κόψει τις φλέβες της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo