Στην Ελασσόνα για την 107η επέτειο της απελευθέρωσής της ο ΥΦΕΘΑ Αλκ.Στεφανής

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 07-10-2019 11:59
Στην Ελασσόνα για την 107η επέτειο της απελευθέρωσής της ο ΥΦΕΘΑ Αλκ.Στεφανής
Τον ΥΦΕΘΑ συνόδευαν ο Διοικητής της 1 ης  Στρατιάς Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελασσόνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 107 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλεως και της Επαρχίας από τον Τουρκικό Οθωμανικό ζυγό, από τον προελαύνοντα νικηφόρο Ελληνικό Στρατό, παρέστη ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως.

Τον ΥΦΕΘΑ συνόδευαν ο Διοικητής της 1 ης  Στρατιάς Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) Αντιπτέραρχος
(Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Ο Αλκ.Στεφανής παρακολούθησε την τελετή επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, την Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες, ενώ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των φονευθέντων κατοίκων της πόλεως στη διάρκεια της μάχης. Ακολούθως παρακολούθησε την παρέλαση των πολιτικών τμημάτων και των σχολείων της πόλεως.

Τέλος, στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στην Ελασσόνα, ο Υφυπουργός είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Δήμαρχο, Νικόλαο Γάτσα, στο Δημαρχείο της πόλεως.

Θυμίζουμε ότι η Ελασσόνα ήταν η πρώτη σημαντική πόλη που απελευθέρωσε ο προελαύνων Ελληνικός Στρατός στη διάρκεια του Α’ Βαλκανικού πολέμου, ο οποίος είχε κηρυχθεί από τον συνασπισμό των τεσσάρων Χριστιανικών κρατών της Βαλκανικής (Ελλάδα, Σερβία, Μαυροβούνιο και Βουλγαρία) στις 5 Οκτωβρίου 1913, ενώ η πόλη απελευθερώθηκε την επομένη, στις 6 Οκτωβρίου 1913.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo