15 C
Athens
13.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου αποφάσισε η Βουλή


    Αίρεται η ασυλία του Ανδρέα Λοβέρδου, με 224 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και ένας κατά.
    H άρση της ασυλίας έγινε για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση Novartis.
    O ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος, που μίλησε ενώπιον της Ολομέλειας, επανέλαβε «το ρητό και απερίφραστο» αίτημά του να αρθεί η ασυλία του.
    «Δεν χρειάζομαι κανένα βουλευτικό ή υπουργικό προνόμιο. Θα συντρίψω τους σκευωρούς, με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, πρώην υπουργός, κατήγγειλε ότι στήθηκε ένα «άθλιο πολιτικό-παραδικαστικό ρασπουτινικό κύκλωμα, που οργάνωσε την πολιτική και ηθική εξόντωση δέκα πολιτικών προσώπων και, μέσω της καταστροφής τους, των πολιτικών τους κομμάτων».
    Για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κυρανάκη, μετά από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «τα επιδόματα πρέπει να δίνονται μόνο στα Ελληνόπουλα», σε σύνολο 233 βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 219 βουλευτές και 14 κατά. Την άρση ασυλίας του κ. Κυρανάκη δήλωσε ότι καταψηφίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.
    Για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ, Διονύση Χατζηδάκη, για υπόθεση που αφορά τη θητεία του στο δήμο Παλαιού Φαλήρου, υπέρ ψήφισαν 194 βουλευτές και κατά 18, σε σύνολο 224 ψηφισάντων.
    Διαβάστε επίσης:
    https://lawandorder.gr/Article/56267/loverdos-den-chreiazomai-kanena-vouleftiko-i-ypourgiko-pronomio-tha-syntripso-tous-skevorous/



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ