Ρωσία - Ιράν: Συζήτηση για την κατάσταση στο Στενό του Ορμούζ και την πυρηνική συμφωνία

Σύνταξη Law & Order 01-10-2019 12:41
Ρωσία - Ιράν: Συζήτηση για την κατάσταση στο Στενό του Ορμούζ και την πυρηνική συμφωνία
Ο Πεσκόφ υπενθύμισε πως η προθεσμία των 60 ημερών που έχει θέσει το Ιράν λήγει, οδηγώντας την Τεχεράνη να λάβει περαιτέρω μέτρα αποδέσμευσής της από τη συμφωνία

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν Βλαντίμιρ Πούτιν και Χασάν Ροχανί θα συναντηθούν σήμερα στο Γερεβάν της Αρμενίας προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στο Στενό του Ορμούζ και πώς θα μπορούσε να αρθεί το αδιέξοδο στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οι πλευρές θα συζητήσουν τις εντάσεις στο Στενό του Ορμούζ και βεβαίως την κατάσταση με το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA)» [την πυρηνική συμφωνία], δήλωσε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος στην ατζέντα των συνομιλιών.

Ο Πεσκόφ υπενθύμισε πως η προθεσμία των 60 ημερών που έχει θέσει το Ιράν λήγει, οδηγώντας την Τεχεράνη να λάβει περαιτέρω μέτρα αποδέσμευσής της από τη συμφωνία. «Αυτό είναι σίγουρα ένα θέμα που προκαλεί ανησυχία. Μέχρι τώρα, όλες οι πρωτοβουλίες, για παράδειγμα από τη Γαλλία, απέτυχαν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και η κατάσταση παραμένει τεταμένη», είπε ο Πεσκόφ.

Πηγή: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo