Ηχητικό ντοκουμέντο από τη Νέα Φιλαδέλφεια: Έστειλαν τη ΔΙΑΣ στο στόμα του... λύκου

Newsroom L&O 01-10-2019 07:25
Ηχητικό ντοκουμέντο από τη Νέα Φιλαδέλφεια: Έστειλαν τη ΔΙΑΣ στο στόμα του... λύκου
Ενδεικτικό του «αλαλούμ» που επικράτησε είναι το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από το ηχητικό ντοκουμέντο, κανείς δεν ήταν σε θέση να δώσει την πραγματική εικόνα της κατάστασης, ενώ όταν το «κέντρο» άρχισε να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος έδωσε πολλές φορές την εντολή για «αμυντική στάση»

Σοβαρά ερωτήματα και πιθανές ευθύνες προκύπτουν για το πώς στάλθηκαν χωρίς σχέδιο, εξοπλισμό και σοβαρή οργάνωση οι αστυνομικές δυνάμεις και κυρίως οι 14 ομάδες ΔΙΑΣ να αντιμετωπίσουν εκατοντάδες χούλιγκαν την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι ηχογραφημένοι διάλογοι του κέντρου της Άμεσης Δράσης με τους αστυνομικούς που στάλθηκαν στο σημείο αποκαλύπτουν τουλάχιστον ανευθυνότητα και έλλειμμα σοβαρής εικόνας και οργάνωσης στην αντιμετώπιση ενός εξαιρετικά σοβαρού συμβάντος, αφού οι κυριολεκτικά εκτεθειμένοι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με περίπου 1.000 άτομα που βρίσκονταν κοντά στο σύνδεσμο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Οι διάλογοι αποκαλύπτουν ελλείμματα και «τρύπες» σε ένα σοβαρό περιστατικό, το οποίο, τελικά, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 6 αστυνομικών. Ο ένας, μάλιστα, είναι μαχαιρωμένος, ενώ δέχτηκε και σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο.

Ενδεικτικό του «αλαλούμ» που επικράτησε είναι το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από το ηχητικό ντοκουμέντο, κανείς δεν ήταν σε θέσει να δώσει την πραγματική εικόνα της κατάστασης, ενώ όταν το «κέντρο» άρχισε να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος έδωσε πολλές φορές την εντολή για «αμυντική στάση», προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε να ακινητοποιήσουμε άτομα που επιτίθενται».

Σε άλλο σημείο της επικοινωνίας, το «κέντρο» αναφέρει ότι «υπάρχουν πολλά άτομα στο σύνδεσμο. Να αποφύγουμε να προσεγγίσουμε εκεί», ενώ λίγο μετά δίνει εντολή «κανένα περιπολικό, καμιά ομάδα ΔΙΑΣ δεν θα πάει κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ».

Αφού το «κέντρο» προφανώς αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη δίνει εντολή στους αστυνομικούς να οπισθοχωρήσουν και να ανασυνταχθούν, ενώ ζητά από τις ομάδες ΔΙΑΣ «επιβλητική παρουσία και παρατήρηση 360 μοιρών», κάτι που με όσα είχαν προηγηθεί φαντάζει μέχρι και ειρωνικό...

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι χτες το βράδυ αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στο σύνδεσμο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, σπάζοντας την πόρτα, ενώ στην έρευνα που ακολούθησε χρησιμοποιήθηκαν και αστυνομικοί σκύλοι.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο:

https://soundcloud.com/user-820698175-571178189/do44ok7o7kg3

Διαβάστε επίσης:

https://lawandorder.gr/Article/55618/mavroeidakos-vora-stous-chouligkan-oi-andres-tis-dias/

https://lawandorder.gr/Article/55190/nea-filadelfeia-chouligkan-eklepsan-michani-tis-omadas-dias-dyo-travmaties-astynomikoi/

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo