22.3 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Βίτσας για προσφυγικό: Η κατάσταση έχει ξεφύγει στη Μόρια – Ζουν 13.000 άνθρωποι


    Σφοδρή επίθεση για το μεταναστευτικό και τα όσα υποστήριζε η κυβέρνηση πριν τις εκλογές εξαπέλυσε στη Νέα Δημοκρατίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.
    «Είναι μια τραγωδία η οποία έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη με τους 7 πρόσφυγες που πνίγηκαν, με το παιδί που πάτησε το φορτηγό και με τον θάνατο δύο νεαρών μετά από συμπλοκή», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Alpha και αναφέρθηκε στον υπεράριθμο πληθυσμό μεταναστών στη Μόρια:
    «Στη Μόρια 12 -13.000 κόσμου δεν είχε φτάσει ποτέ. Μιλάμε για μια κατάσταση η οποία έχει ξεφύγει. Μένουν οι άνθρωποι στα χωράφια. Το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι η αποσυμφόρηση. Στο καμπ υπάρχει τεράστια ένταση και αρκεί ένα μικρό πράγμα για να ξαναγυρίσει πίσω το πράγμα. Με λύπη παρατηρώ ότι η κυβέρνηση κάνει πολλές συσκέψεις, αλλά δεν προχωράει σε αποφασιστικές κινήσεις».
    Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολούθησε επί κυβερνήσεως σχετικά με το μεταναστευτικό λέγοντας: «Πρότεινα δημόσια αυτό που είχα κάνει και είχα σχεδιάσει. Τα σχέδια είναι στα χέρια της κυβέρνησης και μάλιστα μια σειρά από τα πράγματα που είπε ο Παναγιωτόπουλος είναι δικά μας.
    Επί θητείας μας, είχαν έρθει στα νησιά 13.000 άνθρωποι από 1/1 μέχρι 30/6. Από αυτούς είχαν φύγει με διάφορους τρόπους 11.500. Σήμερα έχουν έρθει σε μικρό χρονικό διάστημα πάνω από 20.000 και έχουν φύγει 1.400, ενώ σήμερα θα φύγουν 238».
    Όσο για τον αριθμό των ανθρώπων που ήρθαν και έφυγαν: «Στις πατρίδες τους γύρισαν 7.500 μέσω της οικειοθελούς αποχώρησης. Άλλοι 2.000 αποχώρησαν αναγκαστικά και περίπου στα δύο χρόνια που ήμουν εγώ, έφυγαν για άλλες χώρες όπως η Γερμανία, περίπου 10.000 κόσμος, με την οικογενειακή επανένωση. Στη χειρότερη στιγμή επί υπουργείας μου δεν ήταν πάνω από 7.500 άνθρωποι. Όταν εγώ παρέδωσα τη Μόρια ήταν 5.000 πρόσφυγες».
    Σκληρή κριτική σε ΝΔ
    Ο Δημήτρης Βίτσας «επιτέθηκε» στην κυβέρνηση λέγοντας: «Όλο το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ καταρρέει. Γελάνε όλοι σε σχέση με αυτό, αλλά είναι τόσο δραματικό που δεν μπορείς να γελάσεις.
    Δεν μπορείς να αφήνεις να γίνονται 12.000 οι άνθρωποι εκεί και να κάνεις μεταφορά 238. Δεν λέω καλό είναι, αλλά δεν φτάνει».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ