16.4 C
Athens
13.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    «Κόκκινος» συναγερμός στη Μόρια για το προσφυγικό – Στη σκιά της τραγωδίας συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο ( Βίντεο – Εικόνες)


    Υπό τη βαριά σκιά του θανάτου μιας μητέρας στη Μόρια, μετά τη φωτιά και τις άγριες συγκρούσεις που ακολούθησαν, συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, με βασικό θέμα το προσφυγικό, ιδιαίτερα μετά τη μεγάλη αύξηση των ροών τις τελευταίες εβδομάδες.
    Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.Βασικό θέμα το προσφυγικό/μεταναστευτικό και η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.
    Η πίεση και μετά την τραγωδία στη Μόρια είναι ασφυκτική. Την ώρα που ντόπιοι παράγοντες και κάτοικοι βγάζουν «κραυγή αγωνίας, η αστυνομία εξετάζει δύο σενάρια: Στο ένα η φωτιά να ξεκίνησε στο κοντέινερ και στο δεύτερο ότι οι φωτιές εκδηλώθηκαν εξαιτίας εξέγερσης των προσφύγων και μεταναστών. Το δεύτερο σενάριο ενισχύεται από το γεγονός ότι οι πυροσβέστες συνάντησαν εμπόδια και σθεναρή αντίσταση για να φτάσουν στις εστίες φωτιάς.
    Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί το βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook ένας πυροσβέστης, που βρέθηκε στη Μόρια και έβλεπε τους πρόσφυγες και μετανάστες να καταστρέφουν τα πυροσβεστικά οχήματα. Ο πυροσβέστης εξέφρασε την αγωνία του για τα όσα συμβαίνουν εκεί. «Παιδιά και γυναίκες μας περιμένουν να γυρίσουμε πίσω…» έγραψε λακωνικά.
    Η ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έκανε λόγο για δύο φωτιές, με διαφορά 20 λεπτών, τη μία εκτός του καταυλισμού και τη δεύτερη σε κοντέινερ.
    Σύμφωνα με το lesvospost.gr, όλα ξεκίνησαν όταν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο hot spot εξεγέρθηκαν, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, ζητώντας να φύγουν από εκεί.
    Πάντως η νύκτα κύλησε ήρεμα και η σημερινή έρευνα των αρχών αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως, ωστόσο ο υπερπληθυσμός, 13.000 σε χώρο για 3.000, είναι σίγουρα η βασικότερη αιτία.
    Διαβάστε επίσης:
    https://lawandorder.gr/Article/55177/ekriktiki-i-katastasi-sti-moria-afksanetai-o-arithmos-ton-nekron-prosfygon-enischyontai-oi-astynomikes-dynameis-vinteo/
    https://lawandorder.gr/Article/55136/espasan-pyrosvestika-ochimata-sti-moria-apokleistikes-fotografies/
    https://lawandorder.gr/Article/55100/megali-fotia-sti-moria-trechoun-na-sothoun-oi-prosfyges-vinteo/



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ