Δήμαρχος Μυτιλήνης: Απαιτούμε την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού

Law and Order 29-09-2019 21:23
Δήμαρχος Μυτιλήνης: Απαιτούμε την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού
«Στη Μόρια μέχρι στιγμής κατοικούν περίπου 13.000 μετανάστες και καθημερινά αυξάνονται»

Την ανησυχία του για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση μέσα στη νύχτα στη Μόρια εξέφρασε ο δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Κύτελης.

Μιλώντας στον Σκάι, επιβεβαίωσε την πληροφορία για το ένα απανθρακωμένο πτώμα, που ανήκει σε γυναίκα που διέμενε στον καταυλισμό στη Μόρια, ενώ εξέφρασε τους φόβους του για άλλους δύο νεκρούς.

Η φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας που ξεκίνησε στις 5 μμ από έναν οικίσκο γρήγορα επεκτάθηκε με αποτέλεσμα να καούν πάνω από δέκα στρέμματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Οι κάτοικοι είναι ανήσυχοι, όπως τόνισε ο κ. Κύτελης, δηλώνοντας πως απαιτούν την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού. 

Στη Μόρια μέχρι στιγμής κατοικούν περίπου 13.000 μετανάστες και καθημερινά αυξάνονται, ενώ η χωρητικότητα της περιοχής είναι μόνο για 3.000.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος «οι υποσχέσεις του Μαξίμου πρέπει να υλοποιηθούν».

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Μόρια, ο κ. Κύτελης είπε πως υπάρχουν κατεστραμμένα αυτοκίνητα των σωμάτων ασφαλείας και η κατάσταση αν και έχει τεθεί εν μέρει υπό έλεγχο, ωστόσο υπάρχουν ανησυχίες για νέο γύρο εξεγέρσεων.

Ο περιφερειακός διευθυντής της πυροσβεστικής του νησιού έμεινε για να σώσει  τους συναδέλφους του, που παλεύουν με τις φλόγες, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κύτελης και προσέθεσε πως «σε τέτοιου είδους καταστάσεις μπορεί να συμβούν πολλά».

 

https://lawandorder.gr/Article/55136/espasan-pyrosvestika-ochimata-sti-moria-apokleistikes-fotografies/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo