Στα Σκόπια την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας – Θα μιλήσει σε ημερίδα του Economist

Syntaxi 28-09-2019 09:58
Στα Σκόπια την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας – Θα μιλήσει σε ημερίδα του Economist
Θα επικεντρωθεί στη σημασία που είχε η Συμφωνία των Πρεσπών, για τη σταθερότητα στην περιοχή και την αναζωογόνηση της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων

Σε ημερίδα που διοργανώνει το περιοδικό Economist με τίτλο "Western Balkan Summit- Reinforcing the momentum for European integration" συμμετέχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας, που θα διεξαχθεί στα Σκόπια, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου.

Ο κ. Τσιπρας θα μιλήσει στις 10 πμ στη συνέδρια με θέμα «Τα επόμενα βήματα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για τα Δυτικά Βαλκάνια- Πώς διαμορφώνεται το βαλκανικό τοπίο μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών», μαζί με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζοραν Ζαεφ και τον πρώην πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ. Μαρτιν Σουλτς.

Ο Αλέξης Τσιπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επικεντρωθεί στη σημασία που είχε η Συμφωνία, για τη σταθερότητα στην περιοχή και την αναζωογόνηση της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Παράλληλα θα υπογραμμίσει την αξία που έχει η συνέχιση της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας στα Βαλκάνια και η προώθηση των σχέσεων Ελλάδας-Βορειας Μακεδονίας, για την περιοχή και την Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo