• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αντιρρυπαντικά φράγματα γύρω από το δεξαμενόπλοιο που συγκρούστηκε με άλλο πλοίο στο Κερατσίνι

Newsroom L&O 26-09-2019 19:21
Αντιρρυπαντικά φράγματα γύρω από το δεξαμενόπλοιο που συγκρούστηκε με άλλο πλοίο στο Κερατσίνι
Το δεξαμενόπλοιο που ήταν προσδεδεμένο στις εγκαταστάσεις της coral είναι φορτωμένο με 2.000 μετρικούς τόνους πετρέλαιο κίνησης και άλλους 1.200 μετρικούς τόνους fuel-oils

Διπλά πλωτά αντιρρυπαντικά φράγματα, για λόγους ασφαλείας, έχουν ποντιστεί περιμετρικά του τουρκικού δεξαμενόπλοιου στο λιμάνι του Ικονίου στο Κερατσίνι, τπάνω στο οποίο έπεσε υπό αδιευκρίνιστη αιτία φορτηγό πλοίο με σημαία Ιαπωνίας, που μετέφερε κοντέινερ, προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό ενός μέλους του πληρώματος του τουρκικού δεξαμενόπλοιου.

Από τη σύγκρουση, προκλήθηκε μικρό ρήγμα στα στεγανά του τουρκικού δεξαμενόπλοιου στο οποίο επέβαιναν 16 άτομα πλήρωμα όλοι Τούρκοι υπήκοοι. Από το ρήγμα δεν προκλήθηκε κάποια εισροή υδάτων και η κατάσταση χαρακτηρίζεται από τις λιμενικές αρχές ελεγχόμενη.

Το δεξαμενόπλοιο που ήταν προσδεδεμένο στις εγκαταστάσεις της coral είναι φορτωμένο με 2.000 μετρικούς τόνους πετρέλαιο κίνησης και άλλους 1.200 μετρικούς τόνους fuel-oils.

Το φορτηγό πλοίο που μετέφερε 14.000 κοντέινερ έχει 33 άτομα πλήρωμα.

Στο σημείο βρίσκονται για λόγους ασφαλείας ρυμουλκά, ενώ από τις λιμενικές αρχές απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους και των δύο πλοίων μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την επιθεώρηση από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

https://lawandorder.gr/Article/54346/perama-sygkrousi-ploiou-me-anefodiastiko-skafos-enas-travmatias/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo