• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Παπαγγελόπουλος: «Όλα όσα ισχυρίζεται η Ράικου για ''Ρασπούτιν'' είναι ψέματα»

Newsroom L&O 24-09-2019 18:19
Παπαγγελόπουλος: «Όλα όσα ισχυρίζεται η Ράικου για ''Ρασπούτιν'' είναι ψέματα»
«Όλα όσα ισχυρίζεται η κα Ράικου για ''Ρασπούτιν'' είναι ψέματα. Έχω όλα τα στοιχεία για να το αποδείξω. Ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της. Τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη»

Στην αντεπίθεση περνάει, εκ νέου, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τον οποίο η εισαγγελέας Ελένη Ράικου φέρεται να έχει κατονομάσει ως τον «Ρασπούτιν» στην κατάθεση που έδωσε, χθες, στον Άρειο Πάγο. Ο κ. Παπαγγελόπουλος σε δήλωση του αναφέρει πως «όλα όσα ισχυρίζεται η κυρία Ράικου για ''Ρασπούτιν'' είναι ψέματα»!

Η δήλωση αυτή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, έρχεται την ώρα που η κατάθεση της κυρίας Ράικου διαβιβάζεται στη Βουλή, προκειμένου να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα δικογραφία για τυχόν ευθύνες του στην υπόθεση των δικονομικών χειρισμών που έγιναν στην έρευνα για τη Novartis.

Μάλιστα, ο κ. Παπαγγελόπουλος επισημαίνει πως έχει στοιχεία για να αποδείξει όλα όσα ισχυρίζεται, ενώ αίσθηση προκαλεί η αποστροφή του ότι η τέως επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς «τόλμησε να αναφέρει το όνομα μου» δυόμισι χρόνια μετά την παραίτησή της από τη συγκεκριμένη θέση .

Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει: «Υπενθυμίζω ότι στην επιστολή παραίτησής της, η κυρία Ράικου δεν ανέφερε το παραμικρό για εμένα. Απεναντίας μίλησε για τον εντοπισμό 28 εκατομμυρίων ευρώ βρόμικου χρήματος, ενδεχομένως και σε πολιτικούς. Μετά από 1,5 χρόνο εφηύρε τον ''Ρασπούτιν'' για αντιπερισπασμό. Αφού πέρασε κι άλλος ένας χρόνος, τόλμησε να αναφέρει το όνομα μου. Όλα όσα ισχυρίζεται η κα Ράικου για ''Ρασπούτιν'' είναι ψέματα. Έχω όλα τα στοιχεία για να το αποδείξω. Ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της. Τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη».

Πάντως, μέχρι αυτή τη στιγμή το ακριβές περιεχόμενο της κατάθεσης της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς παραμένει άγνωστο, καθώς η σχετική δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή.

https://lawandorder.gr/Article/53479/novartis-i-raikou-katonomase-papangelopoulo-sti-vouli-i-katathesis-tis-mazi-me-tou-stournara/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo