Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος trafficking με 15 συλλήψεις: Εξανάγκαζαν αλλοδαπές σε δεκάδες ερωτικά ραντεβού τη μέρα - Δυο ανήλικες μεταξύ των θυμάτων

Μιχάλης Τεζάρης 24-09-2019 11:54
Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος trafficking με 15 συλλήψεις: Εξανάγκαζαν αλλοδαπές σε δεκάδες ερωτικά ραντεβού τη μέρα - Δυο ανήλικες μεταξύ των θυμάτων
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 72.540 ευρώ, τέσσερα αυτοκίνητα, δύο μοτοσικλέτες, μικροποσότητα κοκαΐνης, είκοσι εννέα ηλεκτρονικές συσκευές, (κινητά τηλέφωνα, κάμερες, usb ) και δύο πλαστές ταυτότητες.

Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα 15 συλλήψεις μελών εγκληματικής ομάδας που εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία, πραγματοποίησε η ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν 15 άτομα, 12 αλλοδαποί και 3 Έλληνες, μεταξύ των οποίων και ο Αλβανός «εγκέφαλος». Απελευθερώθηκαν έξι γυναίκες από την Μολδαβία, μεταξύ των οποίων δυο ανήλικες.  Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 72.000 ευρώ, 2 μοτοσικλέτες, 4 αυτοκίνητα και μικροποσότητα κοκαΐνης. Οι γυναίκες είχαν μετατραπεί σε σκλάβες του σεξ και παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε οίκους ανοχής σε Άγιο Παντελεήμονα και Μεταξουργείο. Όπως προέκυψε από την έρευνα, εκτιμάται ότι η εν λόγω οργάνωση δραστηριοποιείται τουλάχιστον από το έτος 2015  και είχε υπό τον έλεγχό της 10 οίκους ανοχής, εκ των οποίων οι 3 ιδιόκτητοι.

Πώς δρούσε η σπείρα

Το κύκλωμα που είχε διεθνικό χαρακτήρα, εντόπιζε τις άτυχες γυναίκες στην Μολδαβία σύμφωνα με πληροφορίες, όπου ζούσαν κάτω από δύσκολες οικονομικά συνθήκες. Τους έταζαν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και συνήθως τους έλεγαν πως θα εργαστούν είτε στην φροντίδα ηλικιωμένων ή θα προσέχουν μικρά παιδιά. Με την άφιξη τους στη χώρα μας ανακοίνωναν στα θύματα ότι θα εργάζονται για λογαριασμό τους σε οίκους ανοχής.  

Σε 4 μάλιστα από τις γυναίκες που βρίσκονταν υπό κατ'οίκον περιορισμό, είχαν συνάψει εικονικά σύμφωνα συμβίωσης με Έλληνες, τους οποίους το κύκλωμα πλήρωσε από 1.000 έως 2.000 ευρώ.  Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη επιρροή στα θύματα τους και να ελέγχουν τη δράση των υπόλοιπων μελών, είχαν δημιουργήσει δυο  υποομάδες, που δρούσαν ξεχωριστά, αλλά σε πλήρη συμμόρφωση με τις εντολές που δέχονταν.

Ακόμη, τα συγκεκριμένα μέλη, μετέφεραν τα θύματα τους στην Αθήνα και τα εγκαθιστούσαν σε έξι  διαμερίσματα που ενοικίαζε η οργάνωση για το σκοπό αυτό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι πολλές φορές τους αφαιρούσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και άμεσα τους ενημέρωναν ότι θα εκδίδονται για λογαριασμό τους στους συγκεκριμένους οίκους ανοχής, σε συνεχόμενες διπλές βάρδιες. Πολλές φορές εξαναγκάζονταν να εκδίδονται για περίπου δεκατέσσερις  ώρες και να συνευρίσκονται ερωτικά με δεκάδες πελάτες ημερησίως, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα υγείας σε αυτές. Σημειώνεται, ότι για το χρονικό διάστημα από 07-09-2019 έως και 20-09-2019, από τη λειτουργία των οίκων ανοχής και τη σεξουαλική εκμετάλλευση των θυμάτων, τα μέλη της οργάνωσης αποκόμισαν, παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους  38.400  ευρώ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo