ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου προς πάσα κατεύθυνση για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 21-09-2019 15:34
Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου προς πάσα κατεύθυνση για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία
Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι πάνω απ' όλα δύναμη αποτροπής, δύναμη υπεράσπισης του τόπου, της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην αεροπορική βάση της Τανάγρας και στο Αthens Flying International Airshow.

Ο Πρόεδρος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γιώργο Καμπά, τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά και – φυσικά – τον Διευθυντή του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας Αντιπτέραρχο (Ι) Γρηγόρη Πρεζεράκο, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Για εσάς είναι μια επίδειξη που δείχνει την καθημερινή σας δραστηριότητα. Για όλους εμάς που είμαστε εδώ, αυτό το οποίο κάνετε, δείχνει τι σημαίνει Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θέλω να πω προς κάθε κατεύθυνση - γιατί εσείς το γνωρίζετε – είναι πάνω από όλα δύναμη αποτροπής, δύναμη υπεράσπισης του Τόπου, της Διεθνούς Νομιμότητας, της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας. Γιατί είναι γνωστό ότι η Ελλάδα υπερασπίζεται την νομιμότητα και παράλληλα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι τα σύνορα της Ελλάδας. Είστε δύναμη αποτροπής επιδιώκοντας την εμπέδωση της Ειρήνης, αλλά είστε και η δύναμη εκείνη, η οποία αποδεικνύει ανά πάσα στιγμή, ότι μπορεί να υπερασπισθεί τον Τόπο όπως ταιριάζει στην Ιστορία και την παράδοση των Ελλήνων. Σας ευχαριστούμε θερμώς και εύχομαι η Υπέρμαχος Στρατηγός να σκεπάζει πάντα τα φτερά σας και να σας οδηγεί στο δρόμο της Νίκης, και πάνω από όλα στο δρόμο της Ειρήνης, όπως είναι η αποστολή σας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο ο κ.Πρόεδρος θα βρεθεί στην πόλη Ρίμινι της Ιταλίας προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλεως στις 21 Σεπτεμβρίου 1944 από τις Συμμαχικές – Ελληνικές Δυνάμεις της ΙΙΙ Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας (ΙΙΙ ΕΟΤ), που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, αποδίδοντας τιμές στους Έλληνες νεκρούς στρατιώτες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo