ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της ναυτικής δυνάμεως SNMCMG2 του ΝΑΤΟ στο Δήμο Πειραιά

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 21-09-2019 15:12
Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της ναυτικής δυνάμεως SNMCMG2 του ΝΑΤΟ στο Δήμο Πειραιά
Στο λιμάνι του Πειραιώς κατέπλευσαν χθες για εθιμοτυπικού χαρακτήρος επίσκεψη τα 4 πλοία της Μόνιμης Ναυτικής Δυνάμεως Ναρκοπολέμου του ΝΑΤΟ SNMCMG2 (Standing NATO Mine - Countermeasures Group 2).

Η προαναφερθείσα ναυτική δύναμη αποτελείται από τα πλοία:

---Το ιταλικό ναρκοθηρευτικό ITS “NUMANA” (M-5557).

---Το ιταλικό πλοίο γενικής υποστηρίξεως ITS “VESUVIO” (A-5329).

---Το ισπανικό ναρκοθηρευτικό ESPS “SELLA” (M-32)

---Το τουρκικό ναρκοθηρευτικό TCG “AMASRA” (M-266)

---Το ελληνικό ναρκοθηρευτικό «ΚΑΛΛΙΣΤΩ»

Αμέσως μετά τον κατάπλου, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, ο Διοικητής της ΝΑΤΟϊκής Δυνάμεως SNMCMG2, Πλοίαρχος Alessandro Falcon, συνοδευόμενος από τον Υποδιοικητή του Αντιπλοίαρχο Joholan Jondamof επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Πειραιώς, όπου τους υποδέχτηκε ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλεως Παναγιώτης Αβραμίδης.

Μαζί τους ήταν και οι κυβερνήτες των σκαφών της Δυνάμεως Αντιπλοίαρχος Massimiliano Liscio του ITS “VESUVIO”, ο Πλωτάρχης Παντελεήμων Σιδέρης του «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», ο Υποπλοίαρχος Roberto Bagnato του ITS “NUMANA”, ο Πλωτάρχηw Juan Del Pozo Berenguer του ESPS “SELLA” και ο Πλωτάρχη Erhan Ege του TCG “AMASRA”. Ας σημειωθεί ότι το όνομα του Τούρκου κυβερνήτη (“Ege”) σημαίνει…«Αιγαίο»!

Στη διάρκεια της συναντήσεως των Συμμάχων αξιωματικών από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιώς, αυτός προέβη σε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία της πόλεως. Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο Πειραιάς είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και πρωτεύουσα πόλη της Ναυτιλίας, αναφέροντας μάλιστα ότι ιδρυτής της πόλεως του Πειραιώς υπήρξε ο στρατηγός των Αθηναίων Θεμιστοκλής, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Ελληνικού στόλου που νίκησε τους Πέρσες έξω από το λιμάνι του Πειραιά, στα στενά της Σαλαμίνος, το 480 π.Χ. Σημείωσε επίσης, ότι ο Θεμιστοκλής ήταν ο θεμελιωτής του δόγματος «ένα κράτος έχει δύναμη, όταν έχει πλοία».

Ο ίδιος επισήμανε επιπλέον ότι η Ελλάδα παραδοσιακώς είναι ένα ναυτικό έθνος, καθώς η ναυτιλία είναι αναμφισβήτητα η παλαιότερη μορφή απασχολήσεως των Ελλήνων, αποτελώντας βασικό στοιχείο της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Αναφερόμενος ακριβώς στο «σήμερα» επεσήμανε ότι πολλές ναυτιλιακές εταιρείες έχουν την έδρα τους στον Πειραιά και διοικούνται από Ελληνικές ναυτιλιακές οικογένειες που είναι αξιοσημείωτες για τον μεγάλο πλούτο και την επιρροή τους στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo