ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Δικαστικοί υπάλληλοι: Πρόσκληση για συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 24 Σεπτεμβρίου

Syntaxi 21-09-2019 08:19
Δικαστικοί υπάλληλοι: Πρόσκληση για συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 24 Σεπτεμβρίου
Kάλεσμα στα μέλη της να λάβουν μέρος στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που κήρυξε για την ερχόμενη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ, απευθύνει στα μέλη της η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων (ΟΔΥΕ).

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της προς τα μέλη της η ΟΔΥΕ, αναφέρει: «Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Προκήρυξε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2019 με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου που έχει εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Με το νομοσχέδιο αυτό προβλέπονται:

- η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων,

- η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία και

- η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης.

Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ. Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός –κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των Σωματείων και των συνδικαλιστών. Καλούμε όλους τους συναδέλφους δικαστικούς υπαλλήλους να μετέχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη24 Σεπτεμβρίου 2019, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και ψήφισή του συντασσόμαστε με κάθε είδους απεργιακή κλιμάκωση, που θα αποφασίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo