ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Μετάθεση του ΚΥΣΕΑ για μετά την επιστροφή Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ και απρόσμενες… «καραμπόλες»!

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 21-09-2019 08:14
Μετάθεση του ΚΥΣΕΑ για μετά την επιστροφή Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ και απρόσμενες… «καραμπόλες»!
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ουσιαστικώς μετατέθηκε για μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ

Η απόφαση για την έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που όρισε το Μαξίμου για τις 12 το μεσημέρι, ήταν ο ένας από τους δύο λόγους που αποφασίστηκε η αναβολή της συνεδριάσεως του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμύνης (ΚΥΣΕΑ) που είχε αρχικώς οριστεί για το πρωί της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ο άλλος λόγος ήταν η μεγάλης διάρκειας τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, αναφορικώς με τον συντονισμό της ακολουθητέας πρακτικής κατά την προσεχή παρουσία αμφοτέρων στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη όπου θα συμμετάσχουν στην ετήσια γενική συνέλευση του Διεθνούς Οργανισμού.

Συμφώνως με κυβερνητική πηγή, που ρωτήθηκε σχετικώς, η βασική πρόθεση ήταν να συνεδριάσει την Παρασκευή το ΚΥΣΕΑ στου Μαξίμου, με βασικό του θέμα στην ατζέντα την ενημέρωση του πρωθυπουργού εν όψει του ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη και της σειράς των υψηλότατων εκεί επαφών του με ξένους ομολόγους του (Τραμπ, Ερντογάν κλπ) επί του συνόλου των εθνικών μας θεμάτων. Για το λόγο αυτό στο ΚΥΣΕΑ θα συμμετείχαν οι αρμόδιοι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χριστοφορίδης, Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όμως η μακροσκελής τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών Ελλάδος και Κύπρου είχε ως αποτέλεσμα να μη γίνει τελικώς το ΚΥΣΕΑ, και να γίνει η Σαββατιάτικη έκτακτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό όπου – ουσιαστικώς – θα συζητηθεί αυτό το βασικό και κρίσιμο θέμα των ημερών, όπου θα εκφράσουν τις θέσεις τους και οι υπόλοιποι υπουργοί.

Συμφώνως με τις ως τώρα πληροφορίες η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ουσιαστικώς μετατέθηκε για μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ, οπότε και θα συζητηθούν τότε θα θέματα της ημερησίας διατάξεώς του που αφορούσαν – πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες – θέματα Σωμάτων Ασφαλείας και δη του Λιμενικού Σώματος.

Οι καραμπόλες

Η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό είχε ως αποτέλεσμα και μερικές δευτερεύουσες και ήσσονος σημασίας σε σχέση με το θέμα της συσκέψεως «παρενέργειες».

Ήτοι το θέμα της παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας προκειμένου να παρακολουθήσει και να κηρύξει την έναρξη του φετινού “Athens Flying Week” που θα διεξαχθεί εκεί το Σάββατο και την Κυριακή 21 και 22 Σεπτεμβρίου.

Αν γινόταν το ΚΥΣΕΑ την Παρασκευή, τον κ. Πρόεδρο θα συνόδευε ως είθισται ο καθ’ύλην αρμόδιος Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος. Η ουσιαστική αναβολή του όμως για μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ και η έκτακτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό στο Μαξίμου την ίδια ώρα με την προγραμματισμένη παρουσία του κ.Προέδρου στην Τανάγρα, θα έχει ως αποτέλεσμα στην Τανάγρα να μη βρίσκεται ο ΥΕΘΑ αλλά οι τέσσερις Αρχηγοί των Κλάδων με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου!

Για την ιστορία να σημειώσουμε – και για να είναι πλήρες το ρεπορτάζ – ότι ο μεν ΥΕΘΑ θα επισκεφθεί την Τανάγρα για το Athens Flying Week την Κυριακή το μεσημέρι, ημέρα κατά την οποία ο κ.Παυλόπουλος θα βρίσκεται στο Ρίμινι της Ιταλίας για να συμμετάσχει στην εκεί τελετή για τους πεσόντες μαχητές της ΙΙΙ Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας (ΙΙΙ ΕΟΤ) η οποία απελευθέρωσε την πόλη στις 21 Σεπτεμβρίου 1944!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo