Περιπολικά της αστυνομίας «προειδοποιούν» τους... κακοποιούς - Σάλος από διαταγή ταξίαρχου

Newsroom L&O 20-09-2019 17:21
Περιπολικά της αστυνομίας «προειδοποιούν» τους... κακοποιούς - Σάλος από διαταγή ταξίαρχου
Οι τελευταίες πληροφορίες του L&O αναφέρουν ότι μετά τις αντιδράσεις αναμένεται να ανακληθεί η συγκεκριμένη προφορική διαταγή

Εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η προφορική διαταγή του ταξιάρχου Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με την οποία τα περιπολικά των Αστυνομικών Τμημάτων της δυτικής Αττικής πάνε σε μη πιστοποιημένα συνεργεία και με πατέντα συνδέουν τα φώτα πορείας του οχήματος με το φάρο!

Αυτό σημαίνει ότι μόλις σουρουπώνει και τα περιπολικά ανάβουν τα φώτα τους, αυτόματα λειτουργεί και ο φάρος, κάτι που για τους γνωρίζοντες είναι κυριολεκτικά ανήκουστο, αφού αντικειμενικά ακυρώνεται οποιαδήποτε αιφνιδιαστική επέμβαση της αστυνομίας. Μάλιστα, αστυνομικοί σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι με αυτόν τον... πρωτότυπο τρόπο «οι Ρομά κακοποιοί που ''δραστηριοποιούνται'' στην περιοχή μας βλέπουν από μακριά...».

Οι τελευταίες πληροφορίες του L&O αναφέρουν ότι μετά τις αντιδράσεις αναμένεται να ανακληθεί η συγκεκριμένη προφορική διαταγή.

Χαρακτηριστική και αποκαλυπτική είναι η παρέμβαση για το θέμα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ), το οποίο από τις 16 Σεπτεμβρίου τόσο προφορικά, όσο και με γραπτό υπόμνημα μετέφερε τις ανησυχίες του για τους σοβαρούς κινδύνους που μπορούσε να επιφέρει η προφορική εντολή του Διευθυντή Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής.

Το υπόμνημα του ΣΕΦΕΑΑ προς την ηγεσία, με ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου 2019, ήταν το εξής:

«Κύριε Αρχηγέ,

Μια "ιδιαίτερη", για εμάς, προφορική εντολή  ελκύει το ενδιαφέρον και την ανησυχία  των συναδέλφων μας, υπηρετούντων στη Δυτική Αττική το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, κατέκλυσαν τα τηλεφωνά μας αναφορές - καταγγελίες συναδέλφων  σχετιζόμενες με  την "ιδιαίτερη" αυτή εντολή που θα σας περιγράψουμε παρακάτω εν συντομία.

Τις τελευταίες ημέρες εντέλλονται λοιπόν οι συνάδελφοι της Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής,  που εκτελούν εποχούμενες περιπολίες με περιπολικό όχημα, να μεταβαίνουν σε συνεργεία (μη πιστοποιημένα) και να συνδέουν σε αυτόματη και ταυτόχρονη λειτουργία τον φάρο του περιπολικού με τα φώτα πορείας του οχήματος , οπότε κατά την διάρκεια της νύχτας αν κάποιο όχημα θέλει να κινηθεί, εμμέσως αλλά υποχρεωτικά πλέον και δια αυτής της ευρεσιτεχνίας, να τίθεται σε λειτουργία και ο φάρος του περιπολικού.

Υπογραμμίζουμε ότι η χρήση και η λειτουργία των περιπολικών οχημάτων και των παρελκόμενων εξαρτημάτων αυτών δεν είναι διακοσμητική και συνδέονται απόλυτα με τη επιχειρησιακή δράση των επιβαινόντων αστυνομικών, αλλά κυρίως με την προστασία από τους κινδύνους του δύσκολου καθημερινού αστυνομικού έργου. Επί παραδείγματι και ενδεικτικά ερωτούμε: πώς θα γίνει η προσέγγιση υπόπτου οχήματος ή προσώπου με στοιχεία αιφνιδιασμού;

Η κατάδειξη της θέσεως του περιπολικού σε μια ενδεχόμενη ένοπλη συμπλοκή και συνάμα ο φωτισμός της ίδιας περιοχής, δεν θέτουν σε κίνδυνο τα πληρώματα; Η "πατέντα" της συνδεσμολογίας δεν παραβιάζει τους κανόνες λειτουργίας του οχήματος με σοβαρό ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος;

Επειδή  η εφαρμογή των διαταγών σε μια σύγχρονη αστυνομία υποστηρίζεται από την αναγκαιότητα για την πιστή εφαρμογή τους και σε κάθε περίπτωση, η τήρησή της εποπτεύεται και ελέγχεται από ένα διακριτά ιεραρχημένο Σώμα, τέτοιες ενέργειες προσβάλλουν πρωτίστως την Φυσική Ηγεσία, μιας και οι Αξιωματικοί που τις ενεργούν αποτελούν την προέκταση της, υποτιμούν και υποβαθμίζουν το προσωπικό αφού τους θεωρούν άβουλα όντα, χωρίς κρίση και υπευθυνότητα .

Το ΣΕΦΕΑΑ,  πριν συντάξει το παρόν υπόμνημα, δια του Γενικού Γραμματέα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής , εκθέτοντας τα παραπάνω. Ο κ. Διευθυντής αφού ανέλαβε την ευθύνη της παραπάνω εντολής μας γνωστοποίησε ότι  εμμένει σε αυτή και ότι έχει την έγκριση της Ηγεσίας!

Ως εκ τούτου, αναφερόμαστε σε εσάς ζητώντας να αξιολογήσετε το περιεχόμενο και την σοβαρότητα του εγγράφου μας και να ενεργήσετε ανάλογα!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo