• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Υπόθεση Novartis: Και ο Λοβέρδος κατονόμασε τον Παπαγγελόπουλο καταθέτοντας στον Άρειο Πάγο

Newsroom L&O 19-09-2019 17:59
Υπόθεση Novartis: Και ο Λοβέρδος κατονόμασε τον Παπαγγελόπουλο καταθέτοντας στον Άρειο Πάγο
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες την ερχόμενη Δευτέρα θα κληθεί να καταθέσει στους κ.κ. Σοφουλάκη και Ζαχαρή και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ιωάννης Στουρνάρας

Τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κατονόμασε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, καταθέτοντας στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή, ο οποίος μαζί με το συνάδελφό του Λ. Σοφουλάκη διενεργούν την έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος προσήλθε σήμερα στον Άρειο Πάγο, παρέδωσε στους δυο αντεισαγγελείς έγγραφα και κυρίως τις μηνύσεις, επτά συνολικά, που έχει καταθέσει κατά καιρούς σε βάρος προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας κ.ά.

Εκτός, όμως, από την προσκόμιση των εγγράφων, ο πρώην υπουργός έδωσε και κατάθεση στον κ. Ζαχαρή, ονοματίζοντας, κατά πληρηφορίες, τον κ. Παπαγγελόπουλο, όπως είχε κάνει πρόσφατα και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αποτέλεσμα η δικογραφία να διαβιβαστεί στη Βουλή και αρχίσουν διεργασίες για κοινοβουλευτικό έλεγχο με στόχο την αναζήτηση ενδεχόμενων αξιοποίνων πράξεων από τον πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λοβέρδος την περασμένη εβδομάδα είχε βρεθεί και πάλι στον Άρειο Πάγο. Τότε, είχε καταθέσει μήνυση στην εισαγγελία του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου σε βάρος των εισαγγελέων Διαφθοράς που διενεργούν την έρευνα για τη Novartis, αποδίδοντας τους παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.

Τι έλεγε για τον Ρασπούτιν

Στην μήνυσή του ο κ. Λοβέδρος κάνει λόγο για δόλο των εγκαλουμένων και εμμέσως πλην σαφώς χαρακτηρίζει τον κ. Παπαγγελόπουλο ως το πολιτικό πρόσωπο εκείνο που έδινε εντολές στους εισαγγελείς Διαφθοράς προκειμένου να στοχεύσουν στη δίωξη πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό είναι το εξής απόσπασμα από την μήνυση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ:

«… Από τον συνδυασμό όσων προαναφέρθηκαν - προκύπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδώνυμο Ρασπούτιν -του κατονομασθέντος Δ. Παπαγγελόπουλου- να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis, να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματα τους και όταν μετά από χρόνια απαλλαγούν, να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες. Με άλλα λόγια αυτό που ανέφερε η κυρία Ραϊκου, δια των κύκλων της, ότι ο Ρασπούτιν της έδινε ως οδηγία ''κι ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν'', είναι απολύτως χαρακτηριστικό του σκοπού και της στόχευσης της σκευωρίας Novartis, και εξηγεί με σαφείς όρους τις πράξεις κι τις παραλείψεις των εγκαλούμενων, αποδεικνύοντας κι τον άμεσο δόλο με τον όποιο ενήργησαν».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Λοβέρδος είναι το μόνο πολιτικό πρόσωπο μέχρι στιγμής για το οποίο η εισαγγελία Διαφθοράς στο πλαίσιο της έρευνάς της για τη Novartis έχει αποστείλει στη Βουλή δικογραφία για άρση της ασυλίας του, ώστε να προχωρήσει στην άσκηση δίωξης σε βάρος του για δωροδοκία.

Καταθέτει και ο Στουρνάρας

Μετά τη λήψη των καταθέσεων οι δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους. Σε αυτή τη φάση, εξετάζουν τα στοιχεία που προσκόμισε ο κ. Λοβέρδος, όπως και το περιεχόμενο της κατάθεσής του προκειμένου να κρίνουν αν θα πρέπει να διαβιβάσουν την κατάθεσή του αμελλητί στη Βουλή.

Επίσης, εξετάζουν ποια πρόσωπα θα καλέσουν ως μάρτυρες προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση που τους έχει ανατεθεί και αφορά σε τυχόν ποινικές ευθύνες μη πολιτικών προσώπων. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες την ερχόμενη Δευτέρα θα κληθεί να καταθέσει στους κ.κ. Σοφουλάκη και Ζαχαρή και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ιωάννης Στουρνάρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo