ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ο Ζαρίφ απειλεί με πόλεμο αν υπάρξει στρατιωτικό χτύπημα κατά του Ιράν

Επιμέλεια: Ναταλία - Ολυμπιάδα Παπαδιώτη 21-09-2019 21:33
Ο Ζαρίφ απειλεί με πόλεμο αν υπάρξει στρατιωτικό χτύπημα κατά του Ιράν
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν αρνήθηκε ξανά την ανάμειξη της Τεχεράνης στις επιθέσεις του σαββατοκύριακου στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες και μεγάλωσαν τις εντάσεις στην περιοχή αυτήν την εβδομάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα του πολέμου, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ ή η Σαουδική Αραβία αποφασίσουν να προχωρήσουν σε στρατιωτικό χτύπημα.

Ο Ζαρίφ είπε στο CNN πως το Ιράν ήλπιζε ότι μπορεί να αποφύγει την όποια διαμάχη και ότι η χώρα του ήταν πρόθυμη να μιλήσει με τους περιφερειακούς αντιπάλους της, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ωστόσο, δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, εκτός και αν η Ουάσινγκτον επιβάλει όλες τις κυρώσεις, όπως υποσχέθηκε με την πυρηνική συμφωνία του 2015, σύμφωνα με ανώτερο διπλωμάτη της Τεχεράνης.

Αρνήθηκε ξανά την ανάμειξη της Τεχεράνης στις επιθέσεις του σαββατοκύριακου στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες και μεγάλωσαν τις εντάσεις στην περιοχή αυτήν την εβδομάδα. Ο Ζαρίφ δήλωσε ότι οι αντάρτες Χούθι, οι οποίοι ανέλαβαν και την ευθύνη για την επίθεση, μπορούν να διεξάγουν μία επιχείρηση όπως εκείνη που κατέστρεψε τη μισή παραγωγή ενέργειας του βασιλείου.
Ωστόσο, ο Ζαρίφ δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι οι Χούθι είναι εκείνοι που βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

"Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι αυτοί κρύβονται πίσω από την επίθεση μιας και μόλις τώρα άκουσα αυτήν τη δήλωση", ανέφερε ο Ζαρίφ. "Ξέρω μόνο πως εμείς δεν το κάναμε. Ξέρω ότι οι Χούθι μόλις δήλωσαν ότι εκείνοι το έκαναν."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo