Τι θα συμβεί αν ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος ΗΠΑ - Ρωσίας;

Σύνταξη Law & Order 19-09-2019 13:55
Τι θα συμβεί αν ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος ΗΠΑ - Ρωσίας;
Τρεις ώρες μετά την έναρξη του πυρηνικού πολέμου θα έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί 2,6 εκατ. άνθρωποι στην Ευρώπη

Το ενδεχόμενο μιας πυρηνικής σύγκρουσης με ΗΠΑ και Ρωσία δεν έπαψε να υπάρχει, τουλάχιστον ως σενάριο πολέμου. Το ξέσπασμα ενός πυρηνικού πολέμου ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις προκαλούσε πάντα ανησυχία, όπως παρά λίγο να αποδειχτεί στην κρίση της Κούβας το 1963. Με την κατάρρευση του Κουμουνισμού τα δεδομένα και οι ισορροπίες άλλαξαν. Η Ρωσία παρόλο που περιόρισε αναγκαστικά τις γεωπολιτικές και ιδεολογικές φιλοδοξίες της δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί μια δύναμη με ένα τρομακτικό πυρηνικό οπλοστάσιο.

Σε περίπτωση που Ουάσινγκτον και Μόσχα αποφασίσουν κάποια στιγμή να λύσουν τις διαχρονικές διαφορές τους χρησιμοποιώντας το πυρηνικό τους οπλοστάσιο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις επιπτώσεις που θα έχουν και οι αναλύσεις που διατρέχουν όλες τις μεταπολεμικές δεκαετίες ποικίλουν.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πρίνστον στις ΗΠΑ δημιούργησαν μια προσομοίωση για το τί ακριβώς θα συμβεί σε περίπτωση πολέμου, αναλύοντας όσα γνωρίζουμε, επισήμως τουλάχιστον, για τα πυρηνικά οπλοστάσια των δύο χωρών και τους πιθανούς στόχους τους.

Η προσομοίωση έλαβε την ονομασία «Σχέδιο Α» και δείχνει ότι τις πρώτες επιπτώσεις θα βιώσει η ευρωπαϊκή ήπειρος.

Τρεις ώρες μετά την έναρξη του πυρηνικού πολέμου θα έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί 2,6 εκατ. άνθρωποι στην Ευρώπη.

Σε διάστημα 90 λεπτών, 60 μεγάλες πόλεις και οικονομικά κέντρα των δύο χωρών θα βομβαρδιστούν με 5-10 πυρηνικές βόμβες να πέφτουν σε κάθε πόλη. Μέσα σε αυτά τα 90 λεπτά θα σκοτωθούν ή θα τραυματιστούν 88,7 εκατ. άνθρωποι.

Η Νέα Υόρκη, η Ουάσινγκτον, η Ινδιανάπολις, το Σαν Ντιέγκο και το Όστιν αποτελούν πιθανούς στόχους βάσει των δεδομένων που υπάρχουν από την προσομοίωση.

Ενώ από πλευράς Ρωσίας στόχοι θεωρούνται η Αγία Πετρούπολη, το Κράσνονταρ, το Τολγιάτι και το Κράσνογιαρσκ.

Κάποιες περιοχές όπως για παράδειγμα ορισμένες στο βόρειο ημισφαίριο της Ευρώπης δεν θα δεχτούν άμεσα χτυπήματα αλλά οι επιπτώσεις του πυρηνικού πολέμου θα φτάσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και εκεί.

Η προσομοίωση δεν δείχνει τι θα συμβεί σε αυτές τις περιοχές αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπινων απωλειών και εκεί. Το τέλος της αναμέτρησης δεν θα σημάνει και το τέλος της καταστροφής αφού οι κλιματικές και άλλες γεωατμοσφαιρικές αλλαγές που θα επιφέρει η πυρηνική αναμέτρηση θα έχει ως συνέπεια την αδυναμία παραγωγής τροφίμων η οποία θα οδηγήσει με την σειρά της σε νέους μαζικούς θανάτους αλλά και πολυεπίπεδα κοινωνικά προβλήματα που θα διαρκέσουν για χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=167&v=k2aGm_oHKh8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo