ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ξέσπασαν 39 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο σε όλη τη χώρα!

Newsroom L&O 17-09-2019 19:55
Ξέσπασαν 39 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο σε όλη τη χώρα!
Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο

Συνολικά 39 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από χτες στις 7 το απόγευμα έως και σήμερα στις 7 το απόγευμα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής.

Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών επιχείρησαν συνολικά 575 πυροσβέστες, 172 οχήματα, 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης.

Συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου 2019, στην περιοχή Μαριές Ζακύνθου εκδηλώθηκαν δύο διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε απόσταση 1 km περίπου μεταξύ τους και είναι σε ύφεση. Επιχειρούν 71 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 1Ε/Π και 4Α/Φ. Συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου του ΟΤΑ.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo