• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

«Ντου» Ρουβίκωνα στο σπίτι του Πρέσβη της Βραζιλίας

Μιχάλης Τεζάρης 12-09-2019 19:41
«Ντου» Ρουβίκωνα στο σπίτι του Πρέσβη της Βραζιλίας
Για τις φωτιές που καίνε τον Αμαζόνιο

«Επίσκεψη» στο σπίτι του Πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα έκαναν πριν λίγη ώρα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας.

Περίπου στις 7 παρά 20 το απόγευμα, 10 μέλη του Ρουβίκωνα, που επέβαιναν σε 5 μηχανές, έφτασαν έξω από το σπίτι του Πρέσβη, όπου πέταξαν τρικάκια και αποχώρησαν.

Το «ντου», όπως οι ίδιοι τονίζουν σε ανάρτησή τους στο διαδίκτυο έγινε για τις φωτιές που καίνε τον Αμαζόνιο.

Στην ανάρτησή τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν τα εξής:

«Το πάθος του καπιταλισμού για κέρδη και επέκταση είναι ακόρεστο. Οι επιπτώσεις της περιβαλλοντικής καταστροφής αργούν λίγα χρόνια να φανούν, δεν υπάρχει η άμεση απειλή. Γι αυτό και οι περιβαλλοντικές μάχες είναι πάντα δύσκολες. Αλλά τελικά περιοχές που κάηκαν πλημμυρίζουν και κόσμος πεθαίνει. Η θερμοκρασία ανεβαίνει παντού. Τα νερά λιγοστεύουν. Εκτός από τον Αμαζόνιο κάηκε και η Σιβηρία. Στο νοσηρό αυτό πάθος του κέρδους τα θύματα θα είμαστε όλοι. Δεν είναι βέβαιο ότι ο αγώνας αυτός θα κερδηθεί πριν η ζημιά να γίνει ανεπίστρεπτη. Για να κερδηθεί όμως πρέπει να γιγαντωθεί, πρέπει να απειλήσει το κράτος με την ισχύ του. Ο καθένας και η καθεμιά πρέπει να αναρωτηθεί αν τελικά θα συνεχίσει να μην παίρνει χαμπάρι τίποτα και να αδιαφορεί για το που και πως θα ζει μετά από 4-5 χρονια αυτός/ή και τα παιδιά… Ή αν θα πληροφορηθεί τι συμβαίνει και θα πλαισιώσει τους αγώνες που διεξάγονται σε τόσα μέτωπα στην Ελλάδα δίνοντας την μάχη για την γη και την ελευθερία…»

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι για μια ακόμα φορά δεν έγινε καμία προσαγωγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo