Χρυσοχοΐδης: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην Πολιτική Προστασία στην ΕΕ - Εκδήλωση για το rescEU

Newsroom L&O 12-09-2019 18:01
Χρυσοχοΐδης: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην Πολιτική Προστασία στην ΕΕ - Εκδήλωση για το rescEU
«Διαθέτουμε ένα πυροσβεστικό σώμα αξιόμαχο με δυνάμεις και μέσα που μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε καταστροφή», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αεροπορική βάση Ελευσίνας η παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής στο πρόγραμμα rescEU, για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή σχεδόν σύσσωμη η Ευρώπη αντιμετωπίζει προβλήματα τα οποία πριν λίγα χρόνια ήταν ξένα προς αυτήν, δηλαδή σήμερα και η Σουηδία και οι σκανδιναβικές χώρες και η Γερμανία και πολύ βορειότερες χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα μεγάλων δασικών πυρκαγιών λόγω της κλιματικής αλλαγής. Ακριβώς, λοιπόν, σε αυτό έρχεται να απαντήσει το rescEU, δηλαδή, ότι μπορούμε να συγκροτήσουμε έναν οργανισμό αξιόμαχο με μικρότερα κόστη, ο οποίος ανά πάσα στιγμή θα είναι στην διάθεση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες καταστροφές».

«Η Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «θα είναι πρωταγωνιστής στο ζήτημα της συνεργασίας για την Πολιτική Προστασία στην Ευρώπη, θα πρωταγωνιστήσει για την περαιτέρω διεύρυνση του rescEU, θα πρωταγωνιστήσει στην εξοικονόμηση πόρων προκειμένου όλη αυτή η επιχείρηση να πάρει σάρκα και οστά και να βοηθήσει σημαντικά και εμάς και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς να γίνουμε πιο αξιόμαχοι πιο αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών».

«Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Ευρώπη, γιατί οι καιροί αλλάζουν, γιατί αλλάζει το κλιματικό μας σύστημα παγκοσμίως. Αλλάζει το κλίμα, υπάρχουν ακραίες -πολλές φορές- καταστροφές, ακραίες μορφές καταστροφών οι οποίες δημιουργούν τεράστια προβλήματα και κάποιες από αυτές τις είδαμε πριν από λίγους μήνες στην Ελλάδα όπως στην Χαλκιδική, όπως οι δεκάδες πυρκαγιές που αντιμετωπίσαμε φέτος εδώ στην Ελλάδα και τις αντιμετωπίσαμε με οργάνωση με σχέδιο, ήμασταν αξιόμαχοι, ήμασταν δυνατοί γιατί πιστέψαμε ότι είμαστε μία χώρα που μπορεί πραγματικά να αντιμετωπίζει τις φυσικές καταστροφές οργανωμένα», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Και ο κ. Χρυσοχοΐδης κατάληξε: «Διαθέτουμε ένα πυροσβεστικό σώμα αξιόμαχο με δυνάμεις και μέσα που μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε καταστροφή, διαθέτουμε μία Πολιτική Προστασία η οποία επιτέλους μπορεί να οργανώσει όλες τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους δήμους, τις περιφέρειες, τους εθελοντές και έτσι εμφανίστηκε πραγματικά ένα στράτευμα ολόκληρο αυτό το χρονικό διάστημα, το οποίο είπε παρών και ένα επιτυχημένο και αποτελεσματικό παρών στις φυσικές καταστροφές».

Στην εκδήλωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρέστησαν επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Π.Σ. Βασίλειος Ματθαιόπουλος και ο Διοικητής του ΕΣΚΕ, Υποστράτηγος Π.Σ. Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo