Κατάθεση Αγγελή για Novartis: Ο «Ρασπούτιν» ήταν σαν το Θεό, πανταχού παρών στην Εισαγγελία Διαφθοράς

Newsroom L&O 12-09-2019 17:00
Κατάθεση Αγγελή για Novartis: Ο «Ρασπούτιν» ήταν σαν το Θεό, πανταχού παρών στην Εισαγγελία Διαφθοράς
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται ακόμη να επανέλαβε στην κατάθεσή του ότι υπήρχε προειλημμένη απόφαση για άρον - άρον διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα αναφορικά με την υπόθεση της Novartis αλλά και να επικαλέστηκε δέκα λόγους που κατ΄εκείνον αποδεικνύουν την παρέμβαση «Ρασπούτιν» στην Εισαγγελία Διαφθοράς

«Ποταμός» ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευ. Ζαχαρή, που ερευνά τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην έρευνα για την Novartis, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος είχε κάνει δυο έγγραφες αναφορές για την υπόθεση, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της εισαγγελίας Διαφθοράς από τον περιβόητο «Ρασπούτιν».

Ο κ. Αγγελής, στην κατάθεσή του αναφέρθηκε στον ρόλο του «Ρασπούτιν», χωρίς όμως να τον κατονομάσει. Φέρεται να είπε, ωστόσο, πως το πρόσωπο αυτό ήταν «πανταχού παρών σαν το Θεό στην εισαγγελία Διαφθοράς» και πως «όλοι τον γνωρίζουν αλλά όλοι τον φοβούνται».

Ο Καλογήρου γνώριζε

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αγγελής κατέθεσε ότι η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου του είχε πει ποιος είναι ο «Ρασπούτιν». Επίσης, φέρεται να αναφέρθηκε σε συναντήσεις που έγιναν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, επί θητείας του κ. Μιχάλη Καλογήρου με αντικείμενο την εισαγγελία Διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής κατέθεσε ότι στις συναντήσεις αυτές με τον κ. Καλογήρου συμμετείχαν εκτός από τον ίδιο, η κυρία Δημητρίου αλλά και η πρώην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. Κατά τις συναντήσεις αυτές, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε σήμερα ο κ. Αγγελής, συμφωνήθηκε να απομακρυνθεί η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, από την θέση της, ώστε να σταματήσει και η επιρροή πους της ασκούσε ο «Ρασπούτιν».

Μάλιστα, ο κ. Καλογήρου φέρεται να είπε ότι για τα όσα συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν κατά τη συνάντηση θα πρέπει να ενημερώσει και «πιο πάνω».

«Υπήρχαν κι άλλες δικογραφίες»

Μάλιστα, ο κ. Αγγελής φέρεται να επεκτάθηκε ακόμη περισσότερο στην κατάθεσή του στον συνάδελφό του, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σχετικά με το ρόλο του «Ρασπούτιν», μιλώντας και για άλλες δικογραφίες πλην της Novartis, όπου το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να ασκούσε πιέσεις στην εισαγγελία Διαφθοράς.

Χαρακτηριστικά φέρεται να επικαλέστηκε συγκεκριμένες δικογραφίες για τις οποίες δεν είχαν κινηθεί αν και είχαν υποβληθεί προς διερεύνηση από το 2013. Επίσης, φέρεται να έκανε λόγο για άλλες υποθέσεις που αρχειοθετήθηκαν και για τις οποίες αν γίνει έρευνα για το πώς αρχειοθετήθηκαν «κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους».

Έγγραφα

Προς ενίσχυση των ισχυρισμών του, ο κ. Αγγελής φέρεται μάλιστα να επικαλέστηκε έγγραφα τα οποία μάλιστα και κατέθεσε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στον κ. Ζαχαρή.

Ένα από αυτά φέρεται να ανήκει στην πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κ. Παπασπύρου. Στο έγγραφο αυτό που είχε αποδέκτη τον κ. Αγγελή, ως επόπτη τότε της εισαγγελίας Διαφθοράς, σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Παπασπύρου φέρεται να αναφέρει ότι δέχονταν απειλές από την κυρία Τουλουπάκη για να ολοκληρώσει την έρευνα για τη Novartis.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται ακόμη να επανέλαβε στην κατάθεσή του ότι υπήρχε προειλημμένη απόφαση για άρον - άρον διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα αναφορικά με την υπόθεση της Novartis αλλά και να επικαλέστηκε δέκα λόγους που κατ΄εκείνον αποδεικνύουν την παρέμβαση «Ρασπούτιν» στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Επίσης, φέρεται να αναφέρθηκε και στις σχετικές καταγγελίες της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, προσθέτοντας πως το περιεχόμενο των καταγγελιών της συναδέλφου του είναι παρόμοιο με τις δικές του.

«Κουμάντο έκανε ο Ρασπούτιν»

Χαρακτηριστικά ο κ.Αγγελής φέρεται να κατέθεσε πως κουμάντο στην εισαγγελία Διαφθοράς δεν έκαναν οι ανώτεροι στην ιεραρχία εισαγγελείς, αλλά ο «Ρασπούτιν».

Μάλιστα, μιλώντας για τις σχέσεις του με τους συναδέλφους του, τους οποίους εμπλέκει στην υπόθεση, (όπως η κυρία Δημητρίου και η κυρία Τολουπάκη), φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φίλη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φιλτάτη η αλήθεια».

Τέλος, ο κ. Αγγελής φέρεται να επισήμανε στην κατάθεσή του πως «η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο, του οποίου ακολουθούσε τις εντολές του, που ήταν ισχυρότερος από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo