• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μπακογιάννη: Θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Newsroom L&O 12-09-2019 15:49
Μπακογιάννη: Θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών
Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε παραφιλολογία όσα λέγονται και γράφονται ότι η ΝΔ έχει αλλάξει θέση από όσα έλεγε προεκλογικά

Στη «γραμμή» που εξέφρασε πριν λίγες μέρες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εμφανίστηκε σήμερα, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, σε μια προσπάθεια να αποσαφηνιστεί η θέση της ΝΔ για τη συμφωνία των Πρεσπών είπε χαρακτηριστικά ότι «θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε».

Η κ. Μπακογιάννη, επίσης, χαρακτήρισε παραφιλολογία όσα λέγονται και γράφονται ότι η ΝΔ έχει αλλάξει θέση από όσα έλεγε προεκλογικά, επισημαίνοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει βασικές αδυναμίες και υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ προεκλογικά είχε πει σε όλους τους τόνους ότι άπαξ και ψηφιστεί η Συμφωνία είναι εν ισχύ και δεν υπάρχει καμία περίπτωση ούτε αναίρεσής της, ούτε αλλαγής της και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διαχειριστεί την εφαρμογή της Συμφωνίας για τα μακεδονικά προϊόντα.

Ο τέως υπουργός εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, είπε πως  «υπάρχουν υπουργοί που μίλησαν για σταθεροποιητικό ρόλο αλλά ακούμε ακόμη και σήμερα φωνές για προδοσία» και έκανε λόγο για διγλωσσία και διxαστική πολιτική της ΝΔ στο εσωτερικό. «Το διπλωματικό κεφάλαιο ξοδεύεται όταν υπάρχει διγλωσσία και έχει επιπτώσεις στον τρόπο που μας αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα» σημείωσε ο κ Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι στελέχη της ΝΔ αρνούνται να ονομάσουν την γειτονική χώρα με τη νέα ονομασία…

Από πλευράς ΚΙΝΑΛ, ο Βασίλης Κεγκέρογλου επεσήμανε την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής γραμμής, ενώ για τη Συμφωνία των Πρεσπών υποστήριξε ότι σήμερα ο σκοπός είναι να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο η κατοχύρωση των μακεδονικών προϊόντων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την ενημέρωση στα μέλη των επιτροπών, προανήγγειλε την επανεξέταση ορισμένων προξενικών αρχών στο εξωτερικό αλλά και τη δημιουργία νέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo