ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Συνάντηση Γ. Κουμουτσάκου με τους πρέσβεις της ΕΕ: Το προσφυγικό είναι ζήτημα πρωτίστως ευρωπαϊκό

Newsroom 12-09-2019 15:36
Συνάντηση Γ. Κουμουτσάκου με τους πρέσβεις της ΕΕ: Το προσφυγικό είναι ζήτημα πρωτίστως ευρωπαϊκό
Σχετικά με τη Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, την οποία ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε κρίσιμης σημασίας, τόνισε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές οφείλουν να αναλάβουν ενεργά τις ευθύνες τους

Με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ στην Ελλάδα συναντήθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι το προσφυγικό ζήτημα δεν είναι ελληνικό, αλλά πρωτίστως ευρωπαϊκό και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Επίσης, υπογράμμισε ότι όταν υπάρχει θέμα στην πρώτη γραμμή των αφίξεων, τα νησιά και τον Έβρο, όλα τα κράτη οφείλουν να συνδράμουν με την καλύτερη φύλαξη των συνόρων και τη δικαιότερη ανακατανομή των βαρών μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων, γι 'αυτό και η Ελλάδα υποστηρίζει αποτελεσματικούς ευρωπαϊκούς μηχανισμούς ανακατανομής και επιστροφών σε τρίτες χώρες.

Σχετικά με τη Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, την οποία ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε κρίσιμης σημασίας, τόνισε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές οφείλουν να αναλάβουν ενεργά τις ευθύνες τους: Η Τουρκία να εκριζώνει δίκτυα διακινητών και να μην επιτρέπει το άνοιγμα νέων μεταναστευτικών οδών προς την Ευρώπη, η Ελλάδα να προχωρά σε μία ουσιαστική πολιτική επιστροφών και η Ευρώπη να κάνει αυτό που της αναλογεί.

Σε ανάρτηση σχετική με τη συνάντηση ο κ. Κουμουτσάκος έκανε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter όπου έγραψε:

Συναντήθηκα σήμερα με τους Πρέσβεις των κ-μ της #ΕΕ για να συζητήσουμε την από κοινού και συντονισμένη αντιμετώπιση του #μεταναστευτικού. Το #μεταναστευτικό είναι ζήτημα της #Ευρώπης και οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε με πραγματική #αλληλεγγύη και υπευθυνότητα.#migrationEU

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo