Νέα βόμβα Τσαβούσογλου: Θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο - Τι είπε για S-400 και γεωτρήσεις

Newsroom L&O 12-09-2019 15:06
Νέα βόμβα Τσαβούσογλου: Θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο - Τι είπε για S-400 και γεωτρήσεις
Επανάλαβε τις γνωστές απειλές του κατά της Κύπρου, συνεχίζοντας τη ρητορική της Άγκυρας για τις πειρατικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ: «Στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν έχει κανείς δικαίωμα να εμποδίζει την Τουρκία», είπε

Νέα πρόκληση από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε συνέντευξή του στο CNN Turk, απαντώντας στην ερώτηση αν θα ανοίξουν την Αμμόχωστο, απάντησε: «Κάνουμε προετοιμασίες. Ναι θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο.  Στην ανατολική Μεσόγειο κανένας δεν μπορεί να μας κάνει υποδείξεις ούτε μπορεί να μας εμποδίσει. Εμείς θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας, όπως και των Τουρκοκυπρίων».

Αναφερόμενος στους ρωσικούς πυραύλους S-400, ο Τσαβούσογλου, σημείωσε ότι η Τουρκία δεν τους αγόρασε για να τους αφήσει στα κουτιά, επισημαίνοντας ότι σκοπεύει να τους χρησιμοποιήσει. Τοποθέτησε, δε, χρονικά την έναρξη της επιχειρησιακής αξιοποίησης του συστήματος την άνοιξη του 2020.

Επίσης, επανάλαβε τις γνωστές απειλές του κατά της Κύπρου, συνεχίζοντας τη ρητορική της Άγκυρας για τις πειρατικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ: «Στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν έχει κανείς δικαίωμα να εμποδίζει την Τουρκία στις ενέργειές της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στα κατεχόμενα, προαναγγέλλοντας το άνοιγμα τουρκικού «προξενείου» στην Αμμόχωστο, «που θα εξυπηρετεί τους πολίτες της που μένουν στην περιοχή της Καρπασίας».

https://lawandorder.gr/Article/48749/kypros-o-tsavousoglou-synechizei-tis-prokliseis-sta-katechomena-synantisi-me-akintzi/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo