ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Δική Χρυσής Αυγής - Κατηγορούμενος για την επίθεση στο ΠΑΜΕ: «Βγήκα μπροστά, γιατί φοβήθηκα επεισόδια»

Newsroom 12-09-2019 12:45
Δική Χρυσής Αυγής - Κατηγορούμενος για την επίθεση στο ΠΑΜΕ: «Βγήκα μπροστά, γιατί φοβήθηκα επεισόδια»
Αρνήθηκε ο Χρ. Χατζηδάκης την εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση

Αρνήθηκε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, ο κατηγορούμενος για την επίθεση στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ, στο Πέραμα το 2013, Χρ. Χατζηδάκης, την εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση. Κατά την απολογία του, υποστήριξε ότι ο ίδιος βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης με σκοπό να κατευνάσει τα πνεύματα και όχι να οξύνει. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κατηγορούμενος δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από την έδρα για τα όσα υποστήριξε.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, εργαζόμενος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, ανέφερε στην απολογία του πως τον συνέδεε «εργατική αλληλεγγύη» με ένα από τα θύματα της επίθεσης τον Σωτ. Πουλικόγιαννη, με τον οποίο όπως υποστήριξε πως είχε καλή σχέση.

«Αν είναι οι σχέσεις σας τόσο καλές, δεν μπορεί να εξηγηθεί η παρουσία σας στο σημείο. Εσείς μιλάτε για τον Πουλικόγιαννης και τους υπόλοιπους με τα καλύτερα λόγια. Αυτά που λέτε δεν συνηγορούν με το ότι ήσασταν στο δρόμο. Λέτε «φίλος», λέτε «αγαστή συνεργασία»...», ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου αναφερόμενη στον κατηγορούμενο.

Κατηγορούμενος: Αυτό πληρώνω. Επικράτησε η πολιτική τους βούληση...

Αναφερόμενος στα γεγονότα της επίθεσης ο κατηγορούμενος είπε στην απολογία του: «Βγήκα μπροστά γιατί φοβήθηκα μην δημιουργηθούν επεισόδια. Αυτή την πρωτοβουλία πήρα και αυτή με έμπλεξε. Αν είχα φύγει, θα είχα γλιτώσει».
Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε η συνάντηση των μελών της της Χρυσής Αυγής με τα στελέχη του ΠΑΜΕ που έκαναν αφισοκόλληση έγινε τυχαία. "Όταν συναντηθήκαμε, υπήρχε μία ενόχληση, ήταν και το νέο σωματείο στη Ζώνη που επρόκειτο να γίνει. Ζήτησα τον Πουλικόγιαννη για να μιλήσουμε, να τελειώσει η ένταση. Εκείνοι μας είδαν, έβαλαν κράνη και βγήκαν μπροστά. Πέντε λεπτά μιλήσαμε, μου είπε: «Στο είπα ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι και είσαι καλό παιδί». Πώς ξεκίνησε δεν ξέρω», είπε ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Πώς χτυπήθηκαν οι άλλοι; Με τα χαρτιά σας;

Κατηγορούμενος: Έπεσαν πέτρες. Μπορεί να υπήρχαν και άλλα αντικείμενα αλλά δεν μπορώ να ξέρω. Εγώ δεν κρατούσα τίποτα. Δεν κρατούσαμε σημαίες, αλλά μπορεί και να υπήρχαν... αν ήρθαν άτομα μετά, συμπληρωματικά, δεν μπορώ να ξέρω.

Ερωτηθείς τέλος ο κατηγορούμενος για το τηλεφώνημα που είχε μετά την επίθεση με τον Ι. Λαγό, είπε: «Μιλήσαμε για να δει αν είμαι καλά, γιατί είχα χτυπήσει. Είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν για δουλειές στα γραφεία. Με είπε αν πρέπει να πάω στο νοσοκομείο να προσέξω μην είναι εκεί οι άλλοι και συνεχιστεί ο τσακωμός, αλλά εγώ δεν ήθελα να πάω. Δεν ξέρω αν με πήρε εκείνος τηλέφωνο ή εγώ, ούτε πως έμαθε ότι χτύπησα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo