ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Γιατί ο ΥΦΕΘΑ, Αλκ. Στεφανής, πήγε στη Σχολή Ευελπίδων

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 11-09-2019 21:14
Γιατί ο ΥΦΕΘΑ, Αλκ. Στεφανής, πήγε στη Σχολή Ευελπίδων
Κατά την παραμονή του στη ΣΣΕ, ο ΥΦΕΘΑ παρακολούθησε φάσεις της κατατάξεως των νέων πρωτοετών και απηύθυνε χαιρετισμό στους γονείς και στα συγγενικά πρόσωπα

Επίσκεψη στην έδρα της ιστορικής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στη Βάρη Αττικής, πραγματοποίησε χθες ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο λόγος; Η παρακολούθηση εκ του σύνεγγυς της διαδικασίας κατατάξεως των επιτυχόντων νέων Ευελπίδων Ι Τάξεως του φετινού Ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

Και μολονότι η ενέργεια αυτή δεν συνηθίζεται από έναν ΥΦΕΘΑ, το γεγονός ότι ο νυν ήταν μέχρι πριν μερικούς μήνες Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, εξηγεί το λόγο της επισκέψεώς του στη ΣΣΕ, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητή της, Υποστράτηγος Δημήτρης Χούπης.

Όπως εξήγηση υπάρχει και στο «γιατί» απουσίαζε από εκεί και δεν συνόδευε τον ΥΦΕΘΑ, ως είθισται, ο νυν Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, αλλά ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού - Διοικητής Δόγματος και Εκπαιδεύσεως, Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός. Γιατί ο νυν Αρχηγός βρισκόταν στην Πράγα της Τσεχίας στη Σύνοδο των ομολόγων του της Ευρωπαϊκής Ενώσεως!

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την παραμονή του στη ΣΣΕ, ο ΥΦΕΘΑ παρακολούθησε φάσεις της κατατάξεως των νέων πρωτοετών και απηύθυνε χαιρετισμό στους γονείς και στα συγγενικά πρόσωπα, οι οποίοι συνόδευαν του πρωτοετείς.

Τέλος, οι νέοι πρωτοετείς Ευέλπιδες θα ορκιστούν στις 21 Δεκεμβρίου, όπως παραδοσιακώς γίνεται κάθε χρόνο, γιατί την ημερομηνία αυτή το 1828 η Σχολή δέχτηκε τους πρώτους μαθητές της στο Ναύπλιο, που ήταν τότε η έδρα της, βάσει του σχετικού διατάγματος που είχε υπογράψει μερικούς μήνες πιο νωρίς ο τότε πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo