ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ανώτατος αξιωματικός ΠΝ: Η κλοπή στη Λέρο δεν έγινε από... κλεφτρόνια - Για σταδιακή αφαίρεση μιλά ο Πέτσας

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 11-09-2019 16:24
Ανώτατος αξιωματικός ΠΝ: Η κλοπή στη Λέρο δεν έγινε από... κλεφτρόνια - Για σταδιακή αφαίρεση μιλά ο Πέτσας
Στο L&O μίλησε εμπειρότατος, απόστρατος, ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του είχε «περάσει» και από την ΥΝΤΕΛ και είναι σε θέση να γνωρίζει πρόσωπα, καταστάσεις, διαδικασίες της υπηρεσίας

Νέα διάσταση, ως την πορεία των ανακρίσεων που πραγματοποιούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ και του Πολεμικού Ναυτικού αναφορικώς με την «απώλεια οπλισμού» στην ΥΝΤΕΛ του ΠΝ στη Λέρο, φαίνεται πως δίδουν τα όσα είπε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος έκανε λόγο για «σταδιακή αφαίρεση» του υλικού.

Το γεγονός αυτό, αφενός «δείχνει» πως κάποια πρώτα συμπεράσματα έχουν εξαχθεί, αφετέρου αποκλείει σχεδόν παντελώς την περίπτωση «λογιστικού λάθους», εντοπίζοντας το όλο θέμα αποκλειστικώς στο προσωπικό της μονάδος.

«Η συγκεκριμένη απώλεια φαίνεται ότι δεν ήταν μία φορά, αλλά μπορεί να ήταν και περισσότερες φορές. Σταδιακή αφαίρεση λόγω των ευρημάτων που φαίνεται να λείπουν. Αυτές είναι οι ενδείξεις, περιμένουμε την προανάκριση», δήλωσε επί λέξει στο «πρες-ρουμ» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος αμέσως μετά και απαντώντας στο ερώτημα περί του αν «υπάρχει σύγκριση με τρομοκρατία», απάντησε ως εξής: «Υπάρχουν πάρα πολλές εξηγήσεις που θα μπορούσε να δώσει κανείς. Δε θα ήθελα να προτρέχω. Αυτήν τη στιγμή μπορεί να είναι πάρα πολλές εκδοχές. Θα τις δούμε όταν καταλήξει η προανάκριση. Είναι θέματα σοβαρά και δε θα ήθελα να κάνουμε οποιαδήποτε σπέκουλα σε αυτό το ζήτημα».

«Λογικά και πρακτικά αδύνατο η ''απώλεια οπλισμού'' να έχει γίνει από… κλεφτρόνια»

Η ιστοσελίδα μας είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα με εμπειρότατο απόστρατο ανώτατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του είχε «περάσει» και από την ΥΝΤΕΛ και είναι σε θέση να γνωρίζει πρόσωπα, καταστάσεις, διαδικασίες κ.λπ. της υπηρεσίας.

Ο πρώην αξιωματικός, υπό «καθεστώς ανωνυμίας» φυσικά, για προφανείς λόγους, μας είπε τα εξής που έχουν το δικό τους ενδιαφέρον: «Η συγκεκριμένη αποθήκη είχε οπλισμό, ''φόρτους μάχης'', έτοιμους για να τους παραλάβουν γρήγορα και να φύγουν άμεσα οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων. Υπάρχουν σχετικά πρωτόκολλα παράδοσης-παραλαβής του κάθε είδους οπλισμού και δεν υπάρχει περίπτωση θεωρητικά να φύγει έστω και μία σφαίρα και να μην είναι καταγραμμένη. Βεβαίως, πρέπει να σημειωθεί ότι εκεί μέσα, σε αυτήν την αποθήκη, δεν μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε. Μπαίνουν συγκεκριμένα άτομα και πάντα –ΠΑΝΤΑ– είναι παρών ο λεγόμενος ''πυράρχης'', ο οποίος είναι ανώτερος υπαξιωματικός του ΠΝ και υπεύθυνος για τη συγκεκριμένη αποθήκη. Για να μπει κάποιος εκεί μέσα, εκτός από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος που ελέγχουν το χώρο, θα πρέπει να περάσει και τρεις διαφορετικές ''φάσεις εισόδου'', με διαφορετικούς κωδικούς. Επομένως, είναι λογικά και πρακτικά αδύνατο η ''απώλεια οπλισμού'' να έχει γίνει από… κλεφτρόνια που βρήκαν ανοικτή πόρτα και μπήκαν. Αυτό είναι απολύτως βέβαιο. Το ποιος το έκανε, πώς το έκανε και όλες αυτές τις λεπτομέρειες θα τις δείξει τόσο η έρευνα της (αντιτρομοκρατικής) της ΕΛΑΣ, όσο και των αρμοδίων υπηρεσιών του ΠΝ, που –πίστεψέ με– ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους και θα βρουν τις απαντήσεις σίγουρα».

https://lawandorder.gr/Article/49336/klopi-stratiotikou-ylikou-sti-lero-apomakrynetai-to-senario-tis-tromokratias-10-atoma-erevnoun-oi-arches/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo