ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής για επίθεση σε στελέχη του ΠΑΜΕ: «Ήμουν εκεί, αλλά πήγα να τους χωρίσω...»

Newsroom L&O 11-09-2019 15:18
Δίκη Χρυσής Αυγής για επίθεση σε στελέχη του ΠΑΜΕ: «Ήμουν εκεί, αλλά πήγα να τους χωρίσω...»
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι πράγματι βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης, χωρίς, όμως, να κρατάει ρόπαλο, όπως τον θέλει η κατηγορία, αλλά για να χωρίσει «συναδέλφους» του «που τσακώνονταν»

Ρόλο... ειρηνοποιού επιφύλαξε για τον εαυτό του ο Κυριάκος Αντωνακόπουλος, κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όσον αφορά το σκέλος εκείνο της δικογραφίας που τον εμπλέκει στην επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, το 2013.

Ο κατηγορούμενος, που φέρεται ως μέλος του τάγματος εφόδου του Περάματος, είπε στην απολογία του, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι πράγματι βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης, χωρίς, όμως, να κρατάει ρόπαλο, όπως τον θέλει η κατηγορία, αλλά για να χωρίσει «συναδέλφους» του «που τσακώνονταν». Μάλιστα, υποστήριξε πως την επίμαχη ημέρα κάθονταν σε ένα καφέ, άκουσε φασαρία και κινητοποιήθηκε για να δει τι συμβαίνει.

Χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος ανέφερε στην απολογία του: «Δεν πήγα πουθενά ως ροπαλοφόρος, ως κουκουλοφόρος ή ως Σούπερμαν. Δεν είχα σχέση με Χρυσή Αυγή, μου τράβηξαν την προσοχή μόνο με τις δηλώσεις των βουλευτών σε εκδήλωση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη το 2012 και τους είχα ψηφίσει στις εκλογές... Πήγα μόνος μου να δω τι γίνεται και βλέπω από τις δυο μεριές συνάδελφους μου να τσακώνονται. Τους είπα ''τι κάνετε; Συνάδελφοι είμαστε!''. Πρέπει να ήταν  περίπου 15 άτομα από τη Χρυσή Αυγή και 30 από την άλλη πλευρά.  Χαμός γινόταν. Μπήκα να τους χωρίσω. Έπεφτε ξύλο, γινόταν φασαρία, μπήκα να τους χωρίσω. Τελικά έφαγα ξύλο, κάποιον βάρεσα σίγουρα, και μετά έφυγα. Υπήρχαν κάποιοι με κουκούλες και κράνη και από τις δυο πλευρές, άλλοι κρατούσαν σημαίες, ελληνικές και του ΠΑΜΕ».

Ο ίδιος κατονόμασε στην απολογία του πολιτικούς ενάγοντες, αλλά και κατηγορούμενους ως συμμετέχοντες στη συμπλοκή.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μ. Λεπενιώτη, ρώτησε τον κατηγορούμενο για ποιο λόγο δεν ζήτησε από τους πολιτικώς ενάγοντες την αιτία που τον κατονομάζουν ως μέλος του τάγματος εφόδου. «Μου είπαν ότι το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό, αλλά η Χρυσή Αυγή. Εκείνη την περίοδο επρόκειτο να γίνει ένα σωματείο με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής και είχε τραβήξει το 90% των εργαζομένων. Πλήττονταν τα δικά τους συμφέροντα» απάντησε ο κατηγορούμενος.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo