ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Δρίτσας για την «απώλεια οπλισμού» στη Λέρο: Το θέμα είναι σοβαρό - Η κυβέρνηση οφείλει πλήρεις απαντήσεις

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 11-09-2019 14:50
Δρίτσας για την «απώλεια οπλισμού» στη Λέρο: Το θέμα είναι σοβαρό - Η κυβέρνηση οφείλει πλήρεις απαντήσεις
«Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων» επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος του τομέας άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, σχετικά με την υπόθεση της «απώλειας οπλισμού» στην ΥΝΤΕΛ του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο

Την ανάγκη όπως «η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει πλήρη, αποτελεσματική και χωρίς σκοπιμότητες διερεύνηση και να προστατεύσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων» επισήμανε ο υπεύθυνος του τομέας άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, αναφορικώς με την υπόθεση της «απώλειας οπλισμού» στην ΥΝΤΕΛ του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο, που την χαρακτήρισε ως «θέμα σοβαρό», ζητώντας παράλληλα «υπευθυνότητα και πλήρεις απαντήσεις», επικαλούμενος και γι’ αυτό τα όσα είπε ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης στο ραδιοφωνικό σταθμό “News24/7”. Με τον τρόπο αυτό ο Θ.Δρίτσας έδωσε έτσι συνέχεια στην πολιτική διάσταση του θέματος που ξεκίνησε με τη χθεσινοβραδυνή επίσημη δήλωση του ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος – ως γνωστόν – έκανε λόγο για προσπάθεια «πολιτικής σπέκουλας».

Η πλήρης δήλωση του Θ.Δρίτσα έχει ως ακολούθως:

«Από την πρώτη στιγμή παρακολουθούμε με την οφειλόμενη σοβαρότητα αλλά και ανησυχία, την έρευνα για το τουλάχιστον περίεργο συμβάν της απώλειας αντιαρματικών και πυρομαχικών σε στρατιωτική μονάδα στη Λέρο. Απέχοντας συνειδητά και υπεύθυνα από οποιαδήποτε σκοπιμοθηρική μικροπολιτική αξιοποίηση, αναμένουμε τα πορίσματα της έρευνας και προσδοκούμε σε αντίστοιχη στάση, από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Με έκπληξη, όμως, διαβάσαμε χθες το βράδυ, τη γραπτή δήλωση του αρμόδιου Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, με βάση την οποία ο κ. Υπουργός επικαλούμενος κάποιες «πρώτες ενδείξεις», σπεύδει αυθαιρέτως και αναρμοδίως να γνωμοδοτήσει, αναφορικά με το χρόνο της απώλειας, χωρίς να περιμένει ως οφείλει, την ολοκλήρωση της διεξαγόμενης έρευνας.

Σημειώνουμε ότι η δημόσια δήλωση του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας και πρώην ΑΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελου Αποστολάκη, ότι ο έλεγχος και η καταμέτρηση του στρατιωτικού υλικού σε τέτοιες μονάδες, προβλέπεται και υλοποιείται ως καθημερινή πρακτική, μόνο ως θετική και υπεύθυνη συνεισφορά στην έρευνα μπορεί να εκληφθεί από κάθε καλοπροαίρετο, δεδομένου ότι πάρα πολύ εύκολα μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί, όπως επίσης και να ελεγχθεί εάν όντως πραγματοποιείται όλο αυτό το διάστημα ο καθημερινός έλεγχος και η καταμέτρηση.

Το θέμα είναι σοβαρό. Η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει πλήρη, αποτελεσματική και χωρίς σκοπιμότητες διερεύνηση και να προστατεύσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων. Ζητάμε υπευθυνότητα και πλήρεις απαντήσεις. Στον κατάλληλο χρόνο, κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσουμε από τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας επίσημη ενημέρωση, όπως και ενημέρωση ενώπιον των μελών της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων & Συμβάσεων της Βουλής.».

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo