Ο Θανάσης Δαβάκης εκλέχτηκε πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 11-09-2019 13:15
Ο Θανάσης Δαβάκης εκλέχτηκε πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής
Αντικείμενο της Επιτροπής της Βουλής είναι η εξέταση και παρακολούθηση της εφαρμογής των εξοπλιστικών προγραμμάτων και των συμβάσεων αμυντικού υλικού όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων

Ένας παλαιός γνώριμος του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει και Υφυπουργός του, ο Βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Δαβάκης, εξελέγη σήμερα το πρωί στη Βουλή, ως πρόεδρος της εξαιρετικά σημαντικής Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, ο Θ. Δαβάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ τους συναδέλφους βουλευτές που σήμερα με εξέλεξαν ως Πρόεδρο της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, διάγουν μία περίοδο μεγάλων προκλήσεων. Η κατακόρυφη αύξηση των αμυντικών δαπανών της Τουρκίας, ο εκσυγχρονισμός του οπλοστασίου της και η κλιμάκωση της επιθετικότητας και της παράνομης συμπεριφοράς της σε όλα τα μέτωπα, έχουν αυξήσει την πολυπλοκότητα και την αβεβαιότητα του στρατηγικού περιβάλλοντος το οποίο οι ΕΔ καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Θέλω να πιστεύω ότι τα μέλη της Επιτροπής όλων των πτερύγων, θα σταθούμε αρωγοί στο έργο της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες, με σκοπό τη συνεχή εξασφάλιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και την τεχνολογική αναβάθμισή τους.

Παράλληλα, θα επιδιώξουμε την ενίσχυση της λειτουργίας της Επιτροπής, ώστε αυτή να ανταποκριθεί και πάλι στο ρόλο που της αρμόζει και που ο Κανονισμός της Βουλής της αποδίδει στο πλαίσιο της χάραξης της εξοπλιστικής και αμυντικής πολιτικής της Χώρας μας».

Αντικείμενο της προαναφερθείσας Επιτροπής της Βουλής είναι η εξέταση και παρακολούθηση της εφαρμογής των εξοπλιστικών προγραμμάτων και των συμβάσεων αμυντικού υλικού όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo