ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Βενιζέλος: Για να στήσουν ως σκάνδαλο τη Novartis κάποιοι ασέλγησαν στη Δικαιοσύνη

Newsroom 11-09-2019 12:17
Βενιζέλος: Για να στήσουν ως σκάνδαλο τη Novartis κάποιοι ασέλγησαν στη Δικαιοσύνη
«Κατέθεσα στοιχεία, υπάρχουν ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης», είπε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Κόλαφος» ήταν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Λ. Ζαχαρή και Ε. Σοφουλάκη, που ερευνούν τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis.

O κ. Βενιζέλος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του στον Άρειο Πάγο, η οποία είχε διάρκεια 40 περίπου λεπτών, έκανε λόγο για «στήσιμο» της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας ως δήθεν πολιτικού σκανδάλου, ενώ μίλησε για ασέλγεια στους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Βενιζέλος, που είχε μηνύσει προστατευόμενο μάρτυρα ο οποίος τον είχε εμπλέξει στην υπόθεση της Novartis, ανέφερε ότι σήμερα κατέθεσε συμπληρωματικά στοιχεία στους εισαγγελείς και ουσιαστικά ζήτησε την πλήρη διαλευκανσή τηγς υπόθεσης τόσο δικαστικά όσο και κοινοβουλευτικά. Ωστόσο, ο ίδιος απέφυγε να αναφέρει αν κατά τη διάρκεια της σημερινής κατάθεσής του, αναφέρθηκε σε πολιτικά ονόματα, επικαλούμενος τη μυστικότητα της έρευνας.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Βενιζέλου έξω από τον Άρειο Πάγο, όπως και οι ερωτήσεις που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους, έχουν ως εξής:

Ευ. Βενιζέλος: Κοιτάζουμε προς το μέλλον μόνο όταν προστατεύουμε τους θεσμούς. Προκειμένου να στηθεί ως δήθεν πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση Novartis, κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης. Αυτό όλο είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος και δικαστικά και κοινοβουλευτικά. Το ζήτημα όπως ξέρετε δε με αφορά προσωπικά ούτε είμαι από αυτούς που επιδιώκουν ρεβάνς ή εκδίκηση υπάρχει όμως το δημοκρατικό καθήκον που μας επιβάλλει να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου και να διερευνήσουμε την αλήθεια.

Ερώτηση: Κάνατε μήπως λόγο για πολιτικά πρόσωπα εσείς στον αντεισαγγελέα;

Απάντηση: Ευθύνες πολιτικών προσώπων με την έννοια της προηγούμενης κυβέρνησης προφανώς και υπάρχουν και αυτό το ζήτημα έχει ήδη τεθεί από τον προηγούμενο χρόνο από την Άνοιξη του 2018 με τις μηνύσεις μας. Τώρα αναφέρθηκα και σε συμπληρωματικά στοιχεία γιατί υπάρχει αυτό που λέμε επίταση του δόλου.

Ερώτηση: Για τα παρεμβάσεις μιλάτε;

Απάντηση: Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, δεν πρέπει να παραβιάσουμε τη μυστικότητα της προδικασίας αλλά είναι γνωστό ότι έχει διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή ότι υπάρχει ζήτημα ποινικών ευθυνών και όχι μόνο πολιτικών προσώπων για τη σκευωρία. Από εκεί και πέρα υπάρχει το ζήτημα των προστατεύομενων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος που ξέρετε ποια είναι η κατάσταση και η εξέλιξη και βέβαια το ζήτημα είναι των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών , το οποίο διερευνάται και το οποίο πρέπει να διερευνηθεί και αυτεπαγγέλτως.

Ερώτηση: Κατονομάστε πρόσωπα; Όπως τον κ. Παπαγγελόπουλο όπως έκανε χθες ο κ. Σαμαράς:

Απάντηση: Ευχαριστώ τίποτα άλλο θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα πούμε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo