Παναγιωτόπουλος για την απώλεια οπλισμού στη Λέρο: «Διαπιστώθηκε χθες, αλλά δεν προέκυψε χθες»

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 10-09-2019 23:59
Παναγιωτόπουλος για την απώλεια οπλισμού στη Λέρο: «Διαπιστώθηκε χθες, αλλά δεν προέκυψε χθες»
Καλό είναι να περιμένουμε όλοι την εξαγωγή των αποτελεσμάτων της έρευνας, καθώς η υπόθεση δεν προσφέρεται για πολιτική σπέκουλα που επιχειρούν κάποιοι, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε δήλωσή του.

Την επισήμανση ότι η υπόθεση της απώλειας οπλισμού στην ΥΝΤΕΛ του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο «διαπιστώθηκε χθες αλλά δεν προέκυψε χθες», καθώς και το ότι καλό είναι να περιμένουμε όλοι την εξαγωγή των αποτελεσμάτων της έρευνας, καθώς η υπόθεση δεν προσφέρεται «για πολιτική σπέκουλα» που επιχειρούν κάποιοι, όπως χαρακτηριστικώς τόνισε, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος με δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγα λεπτά έλαβε θέση για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα.

Πιο συγκεκριμένα η δήλωση του ΥΕΘΑ για την υπόθεση της απώλειας οπλισμού στην ΥΝΤΕΛ έχει ως ακολούθως:  

«Χθες  το απόγευμα διαπιστώθηκε απώλεια στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου κατά τις διαδικασίες  παράδοσης- παραλαβής στην υπηρεσία.

Αμέσως διατάχθηκε η διενέργεια προανάκρισης από τις αρμόδιες  Στρατιωτικές  και Αστυνομικές Αρχές  με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και υπό  την επίβλεψη Στρατιωτικού Εισαγγελέα.

Αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η απώλεια του υλικού, καθώς  προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή  εκτείνεται σε ικανό βάθος χρόνου.

Καθίσταται  προφανές ότι το ζήτημα δεν προέκυψε χθες, αλλά διαπιστώθηκε χθες.

Ας αφήσουμε τα αρμόδια προανακριτικά όργανα να πραγματοποιήσουν την έρευνα που από την πρώτη στιγμή έλαβαν την εντολή να διεκπεραιώσουν και ας περιμένουμε το πόρισμα των εργασιών τους πριν καταλήξουμε σε ανεύθυνα, επιπόλαια και ανακριβή συμπεράσματα, δεδομένων των ανωτέρω, θα συνιστούσαμε  λίγη αυτοσυγκράτηση σε αυτούς που επιχειρούν  απροκάλυπτη  πολιτική σπέκουλα στην υπόθεση αυτή, για φθηνή μικροπολιτική εκμετάλλευση .»

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo