Ο Α. Μαγγίνας, πιλότος της αεροπορίας στρατού, μιλά στο L&O για το νέο ελικόπτερο Kiowa (Bίντεο)

Newsroom 11-09-2019 07:29
Ο Α. Μαγγίνας, πιλότος της αεροπορίας στρατού, μιλά στο L&O για το νέο ελικόπτερο Kiowa (Bίντεο)
«Είναι ένα ελικόπτερο που θα δώσει πολλαπλασιαστή ισχύος στον ελληνικό στρατό σε συνεργασία και συνδυασμό με το επιθετικό ελικόπτερο Apache», επισήμανε ο ταγματάρχης στο L&O.

Από τα πλέον ενδιαφέροντα εκθέματα στον υπαίθριο χώρο του περιπτέρου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην 84η ΔΕΘ είναι το νέο απόκτημα της Αεροπορίας Στρατού, το ελικόπτερο επιθετικής αναγνωρίσεως OH-58D Kiowa Warrior, το οποίο κερδίζει, όπως είναι λογικό, το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου, ταγματάρχης της αεροπορίας στρατού, Αναστάσιος Μαγγίνας, μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του L&O για τις δυνατότητες του νέου ελικοπτέρου.

Πρόκειται, όπως είπε, «για το νέο ελικόπτερο της πρώτης ταξιαρχίας της αεροπορίας στρατού, που παραλήφθηκε τον Μάιο του 2019. Είναι ένα ελικόπτερο αναγνώρισης – επιτήρησης, που μπορεί να δράσει τόσο στον ηπειρωτικό όσο και στο νησιωτικό χώρο. Μπορεί να φέρει πυραύλους hellfire ή ρουκέτες 2,75 ιντσών ή πολυβόλο 0,50 χιλιοστών. Είναι ένα ελικόπτερο που θα δώσει πολλαπλασιαστή ισχύος στον ελληνικό στρατό σε συνεργασία και συνδυασμό με το επιθετικό ελικόπτερο Apache».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo