21.5 C
Athens
21.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Απίστευτο: Κρατούμενος έβγαινε απ’ τη φυλακή, έκανε ληστείες κι επέστρεφε! – Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος


    Να βγαίνει από την φυλακή για να… κάνει ληστείες μαζί με άγνωστους συνεργούς του, κατάφερνε με… μαγικό τρόπο, ένας 39χρονος κρατούμενος, όπως προέκυψε από την έρευνα στελεχών της ασφάλειας Ναυπλίου σε συνεργασία με στελέχη της ασφάλειας Πατρών.
    Όπως προέκυψε, ο 39χρονος είχε ενεργό συμμετοχή σε δύο περιπτώσεις ληστειών, που διαπράχτηκαν την 27η Φεβρουαρίου 2019, στην Πάτρα Αχαΐας και την 24η Μαρτίου 2019 στο Ναύπλιο.
    Όπως προέκυψε από την έρευνα, στις 27 Φεβρουαρίου ο 39χρονος διέπραξε μαζί με άγνωστους συνεργούς του ένοπλη ληστεία στο αστικό ΚΤΕΛ Πατρών, ενώ θα έπρεπε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να βρίσκεται στο κελί! Το ίδιο έπραξε και στις 24 Μαρτίου, όταν και πάλι με άγνωστους συνεργούς του αφαίρεσε με την απειλή όπλου τις εισπράξεις καταστήματος στο Ναύπλιο. Την ίδια μέρα αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Ναυπλίου πραγματοποίησαν έρευνα στο κελί του και βρήκαν ρούχα, παπούτσια και γάντια που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία, καθώς, επίσης, και χρηματικό ποσό από τη ληστεία και κινητό τηλέφωνο.
    Με εντολή της εισαγγελίας, ζητήθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς εκτιμάται πως στην περίεργη αυτή υπόθεση εμπλέκονται σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
    Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης διακριβώθηκαν τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους συγκεκριμένου καταστήματος κράτησης. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, ενώ στην οικία ενός εξ’ αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και 65 φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα και συνελήφθη.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ