Ντ. Πλέσσας αποκλειστικά στο L&O: Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα στην αναβάθμιση αεροσκαφών F-16 (Βίντεο)

Newsroom 10-09-2019 11:52
Ντ. Πλέσσας αποκλειστικά στο L&O: Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα στην αναβάθμιση αεροσκαφών F-16 (Βίντεο)
Ο Ντένης Πλέσσας, αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων Ευρώπης, Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Αμερικής της εταιρίας Lockheed Martin Aeronautics International μίλησε στην κάμερα του L&O για το πρόγραμμα της Ελλάδας, που αφορά την αναβάθμιση 85 μαχητικών τύπου F-16, αλλά και για τις δυνατότητες της χώρας μας να αναβαθμίσει και άλλα αεροσκάφη F-16 όμορων χωρών.

Από τις πλέον ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες του περιπτέρου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην 84η ΔΕΘ, είναι αυτή με τον εξομοιωτή του μαχητικού αεροσκάφους F-16V (Viper), όπου οι επισκέπτες μπορούν να «πετάξουν» ένα F-16 και -εκτός των άλλων- να διαπιστώσουν τις δυνατότητες του αναβαθμισμένου μαχητικού.

Ο Ντένης Πλέσσας, αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων Ευρώπης, Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Αμερικής της εταιρίας Lockheed Martin Aeronautics International μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του L&O για το πρόγραμμα της Ελλάδας, που αφορά την αναβάθμιση 85 μαχητικών τύπου F-16, αλλά και για τις δυνατότητες που δίνονται στη χώρα μας να αναβαθμίσει και άλλα αεροσκάφη F-16 όμορων χωρών.

Όπως σημειώνει ο κ. Πλέσσας, «ο εξομοιωτής είναι του νέου F-16V, είναι το νέο F-16 που θα αποκτήσει σύντομα η Πολεμική Αεροπορία. Σ' αυτό έχουμε εντάξει όλες τις νέες τεχνολογίες που αφορούν σε συστήματα, σε ηλεκτρονικά, σε αισθητήρες και σε όπλα. Το νέο F-16V θα έχει μια δικτυοκεντρική διάταξη, θα έχει δυνατότητες πρωτόγνωρες λόγω του καινούργιου συστήματος αυτόματης ηλεκτρονικής σάρωσης, και θα μπορεί να φέρει όλα τα όπλα των F-16 και τους αισθητήρες, με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πολύ μεγάλη η αποτελεσματικότητά του. Θα μπορούσα να πω ότι είναι η γέφυρα προς το αεροπλάνο 5ης γενιάς, το F-35».

«Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε», τονίζει ο κ. Πλέσσας, «ότι το πρόγραμμα αυτό δημιουργεί και προσφέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην ελληνική αεροπορική βιομηχανία και σε πολλές άλλες εταιρείες του αμυντικού τομέα. Προσφέρει τεχνολογία και νομίζω ότι διανοίγονται νέες προοπτικές για να μπορέσει η Ελλάδα να αναβαθμίσει και άλλα αεροσκάφη F-16 όμορων χωρών».

Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον των επισκεπτών της ΔΕΘ για τον εξομοιωτή, αναφέρει ότι «είναι τεράστιο και είναι λογικό, διότι στον εξομοιωτή αυτό μπορεί κάποιος -και ειδικός και λιγότερο ειδικός- να διαπιστώσει τις δυνατότητες του F-16, που σήμερα αποτελεί το αποτελεσματικότερο αεροσκάφος 4ης γενιάς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo