Συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστά διαβατήρια σε Ηγουμενίτσα και Πάτρα

Syntaxi 07-09-2019 08:02
Συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστά διαβατήρια σε Ηγουμενίτσα και Πάτρα
Οι συλληφθέντες επιχειρούσαν να επιβιβαστούν σε πλοία με κατεύθυνση το εξωτερικό

Δέκα συνολικά αλλοδαποί συνελήφθησαν χθες από άνδρες του Λιμενικού Σώματος σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα, καθώς επιχειρούσαν να βγουν από την χώρα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λ.Σ: 

«Στη σύλληψη τεσσάρων (04) συνολικά αλλοδαπών, ηλικίας 29, 27, 32 και 32 ετών αντίστοιχα προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος και η 27χρονη κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, ενώ οι δύο 32χρονοι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία στερούνταν σφραγίδας εισόδου και θεώρησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα». 

Και στην Πάτρα

«Εξάλλου, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 26 και 24 ετών αντίστοιχα προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, στον βόρειο λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, ο 26χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου ενώ η 24χρονη κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 25 και 47 ετών αντίστοιχα προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας. Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα. 

Τέλος, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 30 και 29 ετών αντίστοιχα προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε ε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, ο 30χρονος κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό του, για λογαριασμό της 29χρονης συζύγου του αλλά και για τα δύο (02) ανήλικα τέκνα τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo