• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Στην καλή πίστη(!) Ερντογάν «αφήνει» η Κομισιόν τις προσφυγικές ροές, ενώ οι τουρκικές απειλές κορυφώνονται

Newsroom L&O 05-09-2019 19:15
Στην καλή πίστη(!) Ερντογάν «αφήνει» η Κομισιόν τις προσφυγικές ροές, ενώ οι τουρκικές απειλές κορυφώνονται
Η Ν. Μπερτό υπενθύμισε ότι η ΕΕ έχει ήδη παράσχει βοήθεια ύψους 5,6 δισ. στην Τουρκία για την υποστήριξη των προσφύγων και ότι τα εναπομείναντα 400 εκατ. (από τα συμφωνημένα 6 δισ. συνολικά) πρόκειται να δοθούν σύντομα

Στην... καλή πίστη του Ερντογάν εναποθέτει ουσιαστικά η Κομισιόν την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, χαϊδεύοντας τα αυτιά του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος απειλεί ευθέως ότι θα ανοίξει την «κάνουλα» με τις προσφυγικές ροές.

Όπως διεμήνυσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνέχεια των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ΕΕ και Τουρκία συνεχίζουν να δεσμεύονται από τη συμφωνία για το προσφυγικό!

Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν ότι η Τουρκία θα ανοίξει τις πόρτες προς την Ευρώπη εάν δεν λάβει περαιτέρω βοήθεια για τους πρόσφυγες, η αρμόδια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό ανέφερε ότι και οι δύο πλευρές παραμένουν προσηλωμένες στην εφαρμογή της συμφωνίας και υπάρχει «εμπιστοσύνη» πως θα αυτή συνεχιστεί με «καλή πίστη».

Εξάλλου, η Ν. Μπερτό υπενθύμισε ότι η ΕΕ έχει ήδη παράσχει βοήθεια ύψους 5,6 δισ. στην Τουρκία για την υποστήριξη των προσφύγων και ότι τα εναπομείναντα 400 εκατ. (από τα συμφωνημένα 6 δισ. συνολικά) πρόκειται να δοθούν σύντομα.

https://lawandorder.gr/Article/47367/erntogan-kaneis-den-mporei-na-sterisei-ta-dikaiomata-mas-stin-anatoliki-mesogeio-o-stratos-mas-einai-se-etoimotita/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo