Βαρβιτσιώτης: Μας ανησυχεί η ρητορική Ερντογάν

Law and Order 05-09-2019 14:33
Βαρβιτσιώτης: Μας ανησυχεί η ρητορική Ερντογάν
«Θα ζητήσουμε να επιστρέψουν στην Τουρκία όσοι πρέπει» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Να εφαρμοστεί η κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας για επιστροφή μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο στην Ελλάδα, θα διεκδικήσει η ελληνική κυβέρνηση, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο Real. Άφησε αιχμές για τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης λέγοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε διεκδικηθεί η καλή εφαρμογή της συμφωνίας με την Άγκυρα.

«Δεν έχουμε ζητήσει από τους Τούρκους να εφαρμόσουν τη συμφωνία όπως πρέπει. Γιατί δεν τους ζητούσαμε να πάρουν ανθρώπους που δεν δικαιούνταν να μείνουν στην Ελλάδα. Δεν είχαμε αιτήματα από ελληνική πλευρά. Αυτό θα αλλάξει. Θα αλλάξει με την αλλαγή του τρόπου απονομής ασύλου και με μια πολιτική που είναι πιο σκληρή απέναντι στο θέμα της μετανάστευσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ.

Σχολίασε ότι η αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών στην Ελλάδα από τα μέσα Ιουλίου, δείχνει ότι «επανέρχεται ένας εφιάλτης και μία πίεση» και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα αναδείξει το θέμα «πάρα πολύ» σε ευρωπαϊκό επίπεδο διεκδικώντας για άλλη μια φορά τη συμπαράσταση της Ευρώπης.

Ερωτηθείς για την Τουρκία και τον Ερντογάν ο κ. Βαρβιτσιώτης απάντησε ότι «κανένας δεν βλέπει αυτή τη διολίσθηση του Ερντογάν σε μια πιο έντονη ρητορική χωρίς να ανησυχεί».

«Οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε, να είμαστε πιο ισχυροί εταίροι και να μπορέσουμε με την Τουρκία στα διμερή θέματα χαμηλής πολιτικής να τα λύσουμε γρήγορα, ώστε να μην προκαλούν μια έξτρα ένταση» σχολίασε.

Διαβάστε επίσης:

https://lawandorder.gr/Article/47367/erntogan-kaneis-den-mporei-na-sterisei-ta-dikaiomata-mas-stin-anatoliki-mesogeio-o-stratos-mas-einai-se-etoimotita/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo