17.2 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Απειλεί με άνοιγμα των συνόρων στους πρόσφυγες ο Ερντογάν


    «Η Τουρκία μπορεί να αναγκαστεί να ανοίξει τον δρόμο προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, εάν η Άγκυρα δεν λάβει αρκετή διεθνή υποστήριξη στη διαχείριση των σύρων προσφύγων», προειδοποίησε σήμερα κατά τη διάρκεια ομιλίας του τα στελέχη του κόμματός του στην πρωτεύουσα της χώρας.
    Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει μία «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία σε σύμπραξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες προς το τέλος του Σεπτεμβρίου, αλλά είναι έτοιμη να ενεργήσει και μόνη της αν είναι αναγκαίο. «Στη χώρα μας έχουμε 3.650.000 πρόσφυγες. Τώρα προέκυψε και το Ιντλίμπ. Έχουμε κι αυτούς που έρχονται από το Αφγανιστάν. Ή θα γίνει η ζώνη ασφαλείας ή θα αναγκαστούμε να ανοίξουμε τις πύλες μας. Στηρίξτε μας γιατί αντέχουμε ως ένα όριο. Δεν μπορούμε να σηκώνουμε μόνο εμείς το βάρος αυτό. Δεν έχουμε πάρει την απαραίτητη στήριξη από την Ε.Ε. και τον υπόλοιπο κόσμο και για να πάρουμε τη στήριξη ίσως αναγκαστούμε να κάνουμε αυτό» είπε.
    Τα λόγια αυτά του Ερντογάν αποδεικνύουν ότι μόνο τυχαία δεν είναι η αύξηση των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα.
    «Κανείς δεν θα μας στερήσει τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο»
    Επίσης έριξε λάδι στη φωτιά, με εμπρηστικές δηλώσεις του για την Ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Ερντογάν αποκάλυψε ότι υπάρχουν σκέψεις για αγορά και τρίτου γεωτρύπανου, ενώ συνέχισε τη ρητορική περί «δικαιωμάτων στην περιοχή».
    «Στην ανατολική Μεσόγειο σήμερα αν έχουμε λόγο αυτό έγινε λόγω της αγοράς των πλοίων σεισμικών ερευνών αλλά και των πλοίων γεωτρήσεων. Στο παρελθόν νοικιάζαμε. Ενδέχεται να έρθει και τρίτο πλοίο γεωτρήσεων. Στην ανατολική Μεσόγειο δεν κοιτάμε ποιος τι λέει. Κοιτάμε το τι λέμε εμείς! Αυτή τη στιγμή τα πλοία μας είναι στην περιοχή.Όλες οι φρεγάτες μας, οι κορβέτες μας είναι σε ετοιμότητα και τα αεροσκάφη μας είναι ετοιμότητα. Κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει από τα δικαιώματα μας. Εδώ έχει δικαιώματα η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρεια Κύπρου» , κι εμείς ως εγγυήτρια χώρα. έχουμε δικαίωμα να μιλάμε» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.
    Διαβάστε επίσης:
    https://lawandorder.gr/Article/47407/vomves-sakkelaridi-varytates-oi-efthynes-tou-syriza-gia-to-prosfygiko/
    https://lawandorder.gr/Article/47354/ang-syrigos-o-erntogan-anoigei-kata-voulisi-ti-strofinga-tou-metanasteftikou/
    https://lawandorder.gr/Article/47302/proklitiki-i-geni-safak-to-elliniko-polemiko-naftiko-den-tolmise/



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ