Προκαλεί η Τουρκία: Δεν αυξήθηκαν οι προσφυγικές ροές στα νησιά του Αιγαίου

Newsroom L&O 04-09-2019 16:24
Προκαλεί η Τουρκία: Δεν αυξήθηκαν οι προσφυγικές ροές στα νησιά του Αιγαίου
Ο κ. Σοϊλού υποστήριξε πως μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου έχουν πλεύσει προς την χώρα μας 29.025 πρόσφυγες και μετανάστες, έναντι 30.842 που είχαν επιχειρήσει να φτάσουν στα νησιά το πρώτο οκτάμηνο πέρυσι

Η τουρκική κυβέρνηση αρνείται ότι έχουν αυξηθεί φέτος οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, ενώ επιτίθεται και εναντίον της Κομισιόν για τη στήριξη που παρέχει στην χώρα μας.

Με την κατάσταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι ασφυκτική, ο υπουργός Εσωτερικών της Άγκυρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε σήμερα, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, πως το πρώτο οκτάμηνο του έτους οι ροές προς τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου έχουν μειωθεί κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Ο κ. Σοϊλού υποστήριξε πως μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου έχουν πλεύσει προς την χώρα μας 29.025 πρόσφυγες και μετανάστες, έναντι 30.842 που είχαν επιχειρήσει να φτάσουν στα νησιά το πρώτο οκτάμηνο πέρυσι.

Επιπλέον, ο κ. Σοϊλού άφησε αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για τη συμπαράσταση που προσφέρει στην Ελλάδα. «Εάν η ΕΕ ήταν εξίσου ανήσυχη για την Τουρκία όσο είναι για την Ελλάδα θα λύναμε ζητήματα και προβλήματα καλύτερα», σχολίασε κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι.

Ο Τούρκος υπουργός προσέθεσε πως ο ΟΗΕ παρακολουθεί το ζήτημα «με πολύ περισσότερη προσοχή σε σχέση με την ΕΕ» και εξέφρασε την λύπη του για τις τοποθετήσεις της Κομισιόν, η οποία ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι είναι σε επαφή με την Άγκυρα για να διασφαλιστεί η τήρηση των δεσμεύσεών της όσον αφορά την συμφωνία του 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo