• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Τσίπρας για Γλυπτά Παρθενώνα: Αφελής πρωτοβουλία ο δανεισμός - Φθηνή αντιπολίτευση, απαντά η κυβέρνηση

Newsroom 03-09-2019 15:31
Τσίπρας για Γλυπτά Παρθενώνα: Αφελής πρωτοβουλία ο δανεισμός - Φθηνή αντιπολίτευση, απαντά η κυβέρνηση
Κονταρομαχίες κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Για τουλάχιστον αφελή πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη κάνει λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας με ανάρτησή του το αίτημα περί δανεισμού, καθώς εκτιμά πως επιτρέπει στο Βρετανικό Μουσείο να εμφανίζεται σήμερα ως νόμιμος ιδιοκτήτης τους. Για φθηνή αντιπολίτευση κατηγορούν από την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές τον κ. Τσίπρα, σχολιάζοντας πως ι ίδιος ως πρωθυπουργός δεν ανέλαβε καμία απολύτως πρωτοβουλία για το θέμα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής.

«Η τουλάχιστον αφελής πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη για το δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα, επιτρέπει στο Βρετανικό Μουσείο να εμφανίζεται σήμερα ως νόμιμος ιδιοκτήτης τους.

Επειδή, όμως, τα θέματα της υπεράσπισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι σημαντικότερα της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης, δε θα σταθώ στην αστοχία της κυβέρνησης.

Θα την καλέσω μόνο, να σταματήσει να ρίχνει νερό στο μύλο των Βρετανών και αντί επιστολών δανεισμού προς το Μουσείο να ζητήσει, επ' αφορμή των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση και με την στήριξη όλων μας, την οριστική επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα».

Η απάντηση απ' την πλευρά κυβερνητικών πηγών

Απαντώντας κυβερνητικές πηγές στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Τσίπρας δεν είναι σχολιαστής της επικαιρότητας. Είναι πρώην πρωθυπουργός. Επί τέσσερα χρόνια, ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβε, πέρα από κάποιες γενικόλογες δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα; Καμία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του επανέφερε το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών δυνατά στο προσκήνιο. Αν μάλιστα ο κ.Τσίπρας ενδιαφερόταν πραγματικά για το θέμα κι όχι για να κάνει φθηνή αντιπολίτευση, θα διάβαζε ότι στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού αναφέρεται με σαφήνεια ότι «η απαίτησή μας για επιστροφή των Γλυπτών ισχύει στο ακέραιο» κι ότι το Βρετανικό Μουσείο «δίνει μια χαμένη μάχη». Αντί να διαστρεβλώνει λοιπόν τις προτάσεις του κ. Μητσοτάκη, ας συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στην υλοποίηση του ελληνικού αιτήματος.

https://lawandorder.gr/Article/46539/mendoni-den-dechomaste-vretaniki-kyriotita-sta-glypta-tou-parthenona/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo