16.4 C
Athens
13.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Νέες αντιδράσεις για την υπόθεση της Πειραιώς από δικηγόρους ομίλου εταιρειών που συνεργάσθηκε με την Τράπεζα


    Παραβιάσεις εκ μέρους της εισαγγελίας Διαφθοράς της νόμιμης διαδικασίας ως την έρευνα που διενεργήθηκε για την υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς, καταγγέλλουν και οι δικηγόροι ομίλου εταιρειών που συνεργάσθηκε με το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα, Αθανασίος Βαρλάμης και Ηλίας Τσινταβής.
    Συγκεκριμένα, οι δυο δικηγόροι, αναφέρουν πως «εμμένουν στις ήδη υποβληθείσες ενστάσεις περί της μη τήρησης της νόμιμης διαδικασίας εκ μέρους της Εισαγγελίας Διαφθοράς ως προς την προκαταρκτική εξέταση η οποία, πράγματι, ουδέποτε διενεργήθηκε στα πλαίσια των διατάξεων και του παλαιού κώδικα ποινικής δικονομίας αλλά και του νέου κώδικα ποινικής δικονομίας που ισχύει από 1/7/2019».
    Υπογραμμίζουν ακόμη πως «το ζήτημα της παραβιασθείσης νόμιμης διαδικασίας μετακυλίεται στους αρμοδίους κατά νόμο δικαστές που θα παραλάβουν μια άκυρη ποινική δίωξη».
    Επισημαίνουν επίσης ότι ο συνήγορος Αθανάσιος Βαρλάμης έχει υποβάλλει σχετική καταγγελτική αναφορά από τέλη Ιουλίου 2019 ενώπιον του αρμοδίου Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου και Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Διαφθοράς καθώς της πρώην Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την οποία «μέχρι σήμερα ουδεμία απάντηση υπήρξε». Προσθέτουν δεν πως «είναι αναγκαίο να επιληφθεί αυτής ο νεοεκλεγείς Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου». Όπως τονίζουν, «το κείμενο της συγκεκριμένης αναφοράς αυτούσιο είχε υποβληθεί και στους αρμοδίους εισαγγελείς διαφθοράς την 30/7/2019 προς γνώση τους και προς αποκατάσταση της νομιμότητος περί την δικονομική διαδικασία και αντ’ αυτού οδηγηθήκαμε σήμερα στα τέλη του μηνός Αυγούστου σε μια άτακτη και μη νόμιμη στα πλαίσια της δικονομικής τάξεως δίωξη».
    Διαβάστε επίσης:
    https://lawandorder.gr/Article/44866/varytati-poiniki-dioksi-apo-tin-eisangelia-diafthoras-gia-tin-ypothesi-tis-trapezas-peiraios/
    https://lawandorder.gr/Article/44900/paranomi-i-dioksi-tis-eisangelias-diafthoras-gia-tin-trapeza-peiraios-lene-oi-dikigoroi-ton-katigoroumenon/



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ