O Τζανακόπουλος και η αντιπολίτευση με τα μωρομάντιλα

Μυρένα Σερβιτζόγλου 27-08-2019 14:32
O Τζανακόπουλος και η αντιπολίτευση με τα μωρομάντιλα
Η νέα κυβέρνηση και τα ανώτατα στελέχη της που έχουν αναλάβει επιτελικές θέσεις μέσα στη Δημόσια Διοίκηση, εκτελούν τα καθήκοντά τους χωρίς κανέναν πολιτικό ρεβανσισμό, σε μία προσπάθεια να εγκατασταθεί στα υπουργεία μετά από 4,5 ένα κλίμα πολιτικής ειρήνης. Γιατί τα σύγχρονα κράτη μόνο έτσι λειτουργούν.

«Μωρομάνες»: μία λέξη που χτυπάει κατευθείαν στο θυμικό, που απευθύνεται στο συναίσθημα, επέλεξε ο εκπρόσωπος Τύπου της απελθούσας κυβέρνησης Σύριζα για να ασκήσει κριτική στην επιχείρηση που πραγματοποίησε η κυβέρνηση τη Δευτέρα στα Εξάρχεια προκειμένου να οδηγήσει σε ασφαλές μέρος, με νόμιμες διαδικασίες, μετανάστες και λοιπούς προσαχθέντες. Το τέχνασμα διδάσκεται στο πρώτο εξάμηνο σπουδών σε Σχολές Επικοινωνίας: ελλείψει επιχειρημάτων λογικών καταφεύγουμε σε λέξεις ή εκφράσεις που πυροδοτούν το άλογο τμήμα στο ψυχισμό των ατόμων ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας. Αυτό ενδεχομένως που διαφεύγει από τον κ. Τζανακόπουλο είναι ότι στην πολιτική παρόμοιες τεχνικές χαρακτηρίζονται ως χειραγώγηση, στρεψοδικία και λαϊκισμός.

Όμως οι νηφάλιοι και νουνεχείς πολίτες γνωρίζουν και στέκονται απλώς στο ρεπορτάζ: «Σε δομές φιλοξενίας μεταναστών θα μεταφερθούν οι 143 μετανάστες που εντοπίστηκαν μέσα στα υπό κατάληψη κτίρια που εκκένωσε μετά από επιχείρηση η ελληνική αστυνομία στα Εξάρχεια. Θα προηγηθεί η ιατρική φροντίδα και ψυχολογική στήριξη των μεταναστών που πέρασαν το βράδυ τους σε ξενοδοχείο». Η κυβέρνηση πράττει απλώς όσα όφειλε να είχε πραγματοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, και το κάνει σε προστασία των ίδιων των μεταναστών και προς διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν στην ΓΑΔΑ και τρία άτομα, εις βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις. Ήσαν δύο Έλληνες και ένας Γάλλος. Ο Γάλλος είχε συλληφθεί μετά από επίθεση κατά αστυνομικών στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως, τον περασμένο Ιούλιο. Ενώ ο ένας από τους δύο Έλληνες είχε απασχολήσει τις Αρχές για εμπλοκή του σε επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

Απρεπείς δηλώσεις

Προφανώς και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ, Σταύρου Μπαλάσκα, σε τηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με την εν λόγω επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια ήσαν απρεπείς και ασυμβίβαστες με το ήθος και τις πρακτικές της νέας κυβέρνησης. Ο ίδιος ο αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης, διέταξε πάραυτα διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Όμως τα στελέχη του Σύριζα βιώνουν σύγχυση και αντιπολιτευτικό πανικό, καθώς με την εντυπωσιακή και δυναμική κυβερνητική εκκίνηση της Νέας Δημοκρατίας, τελούν σε απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων και καταγγελιών. Δηλώσεις όπως «Προδιαγεγραμμένη από τον Σύριζα η άρση των capital controls» ή εκείνη του πολύ (και σοβαρού μέσα στις ιδεοληψίες του) Τσακαλώτου «Είχαμε σχεδόν ολοκληρώσει την άρση των capital controls» μόνο αυτό μαρτυρούν.

Η νέα κυβέρνηση και τα ανώτατα στελέχη της που έχουν αναλάβει επιτελικές θέσεις μέσα στη Δημόσια Διοίκηση, εκτελούν τα καθήκοντά τους χωρίς κανέναν πολιτικό ρεβανσισμό, σε μία προσπάθεια να εγκατασταθεί στα υπουργεία μετά από 4,5 ένα κλίμα πολιτικής ειρήνης. Γιατί τα σύγχρονα κράτη μόνο έτσι λειτουργούν.

Την επόμενη φορά που ο κ. Τζανακόπουλος έχει τα νεύρα του και τα βάλει με μωρομάνες ή μωρομάντιλα, ας έχει υπόψιν του ότι υπάρχουν πολλές μωρομάνες που εργάστηκαν υπό την πολιτική του ηγεσία, υπό τις εντολές των ασπόνδυλων συνεργατών του. Και ενδεχομένως αν καταφέρει πράγματι τελειωτικό χτύπημα στο θυμικό τους, να έχουν να πουν πολλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo